Händelsen inträffade under påskfirande vid Jörns camping. Ett sällskap bestående fyra vuxna och ett barn umgicks och de vuxna drack alkohol.
Enligt vittnen till misshandeln började den åtalade och dennes sambo att bråka under kvällen. Två andra i sällskapet bad den åtalade, en man i 30-årsåldern, att lämna husvagnen. Senare kom han tillbaka för att lägga sig bredvid sambon och ett barn.
När så en annan man i sällskapet, målsägande, ville att 30-åringen skulle gå gav han sig på målsägande. Enligt honom så slog den åtalade honom i ansiktet med knytnäven. Han började blöda näsblod.
Den åtalade minns att det var en rolig kväll tills han och sambon började bråka. När han gick tillbaka till husvagnen för att sova blev han utskickad men hann inte gå ut självmant eftersom målsägande drog honom i halsen för att slita ut honom.
Sen kom polisen dit och 30-åringen gjorde en motanmälan som blev nedlagt omgående. Han har inget minne av att han slagit någon.
Tingsrätten friade mannen från misshandeln då det inte är ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade 30-åringen gjort sig skyldig till misshandeln. Tingsrätten konstaterar att det är klarlagt att det varit bråk som åklagaren gjort gällande. Det är även klarlagt att målsägande fått skador vilket visades på ett fotografi. Men rätten konstaterar att alla var alkoholpåverkade och att händelseförloppet skett snabbt vilket gjort det svårt att utreda om det handlat om nödvärn. Ingen såg själva knytnävsslagen. Åklagarens bevisning räckte inte till fällande dom.