Harrys siktar på etablering när restriktionerna lättar

Innan pandemin fanns det krögare i Piteå som var intresserade av att öppna Harrys. Då fanns inga lokaler. Nu finns lokalerna – men krögarna tvekar.

Harrys hoppas kunna slå upp portarna i Piteå i framtiden. (Arkivbild)

Harrys hoppas kunna slå upp portarna i Piteå i framtiden. (Arkivbild)

Foto: Thomas Möller

Piteå2021-04-13 11:33

Bar- och brasserikedjan Harrys sökte franschisetagare i Piteå redan i augusti 2019. Innan pandemin lamslog världen hann Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys, och hans kollegor etablera kontakter i Piteå.

– Vi skapade några relationer där, men en etablering tar ungefär ett år om man inte har några lokaler och det hade vi inte då. Krögarna var intresserade, men nu har det lagts på is i och med pandemin. När det här lättar hoppas vi att vi kan ta upp de kontakterna, säger han.

undefined
Fredrik Borén tror på en Harrys-etablering i Piteå. "Piteå är absolut intressant, vi har bara inte hittat rätt krögare än", säger han. (Arkivbild)

Intresset för en etablering i Piteå är fortsatt stort och efter ett antal konkurser i centrala stan finns ett antal lediga lokaler.

– Under pandemin har vi lagt fokus på Luleå, Skellefteå, Sundsvall och Östersund. När restriktionerna lättar lite är Piteå superintressant. Det är det i och för sig nu också, men vi har som sagt ingen krögare där nu, säger Fredrik Borén.

När kan det bli aktuellt?

– Jag tror att sommaren blir svår. Jag tror inte att restriktionerna har släppt i sommar. Hösten däremot, ser jag med positiva ögon.

Coronapandemin har varit tuff för Harrys. Bolaget tvingades begära om en rekonstruktion i april i fjol – med en skuld på 22,7 miljoner kronor. Den summan skrevs sedan ner till 13,6 miljoner kronor, enligt tidningen Expressen. O'Learys köpte nyligen upp den krisande kedjan – något som blev Harrys räddning.

– Det är positivt. Det kommer att bli två starka varumärken. Det kommer att bli en spännande framtid, säger Fredrik Borén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!