Oviss framtid för Räddningsloppet

Räddningsloppet i Piteå ställs in. ”Vi kan inte lova att det blir fler räddningslopp”, säger initiativtagaren David Nyström.

För andra året i rad ställs Räddningsloppet in. "Det är viktigt för oss att veta att vi har underlag för loppet och kunna ha säkerhet för deltagarna", säger initiativtagaren David Nyström.

För andra året i rad ställs Räddningsloppet in. "Det är viktigt för oss att veta att vi har underlag för loppet och kunna ha säkerhet för deltagarna", säger initiativtagaren David Nyström.

Foto: Maria Johansson

Piteå2021-03-11 09:00

Dagsläget med coronapandemin tvingar arrangörerna, Piteå räddningstjänst ideella idrottsförening, att ställa in.

– Det känns för oklart att dra igång utan veta kommande restriktioner. Dessutom är det osäkert för deltagarna att köpa biljetter. Det är viktigt för oss att veta att vi har underlag för loppet och kunna ha säkerhet för deltagarna.

undefined
Initiativtagaren David Nyström, Piteå räddningstjänst ideella idrottsförening, beklagar att årets räddningslopp ställs in.

Idén var att göra ett roligt hinderlopp runt Nördfjärden, samarbeta med andra aktörer och visa upp räddningsverksamhet. Efter två framgångsrika arrangemang 2017 och 2018 med cirka 300 anmälda tog Räddningsloppet paus 2019 för att behålla engagemanget. Coronan kom med en första kalldusch i fjol. Även årets lopp, 29 maj, ställs in.

–Vi hade sett fram emot att hålla loppet och ta konceptet vidare.

I planerna fanns att sänka prislappen och göra loppet än mer tillgängligt för särskilda behovsgrupper i samhället. Ett fåtal anmälningar fanns, men den stora marknadsföringen hann föreningen inte börja med.

undefined
Skicket på loppets 30-tal hinder blir en avgörande faktor för arrangemangets framtid. Efter semestrarna ska en översyn göras.

Nu återstår att se om det blir några fler räddningslopp alls. Här spelar även skicket på ramper, rep och annat in, totalt 30 hinder.

– Väder, vind och tid gör att det blir sprickor i material. Är det hundra som ska springa över ett hinder får det inte gå sönder.

Efter semestrarna ska föreningen träffas.

– Vi gör översyn på de hinder som finns, därefter har vi möte och diskuterar framtiden. Sedan går vi ut och berättar hur det blir.

– Att bygga nya hinder kan bli för mycket jobb, men vi lämnar det osagt, säger David Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!