Överfallet tas vidare till hovrätten

De två misstänkta för misshandeln mot Niklas Lindgren, Hagamannen, friades i tingsrätten. Nu väljer Lindgrens advokat, Marko Tuhkanen att överklaga målet i hovrätten.

De misstänkta friades av tingsrätten. Nu kan målet komma att överklagas till hovrätten. (Arkivbild)

De misstänkta friades av tingsrätten. Nu kan målet komma att överklagas till hovrätten. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2015-11-16 19:55

Det var i augusti som Niklas Lindgren överfölls och misshandlades svårt. Tre män greps, en släpptes och två åtalades, misstänkta för gärningen.

Men i den rättegång som nyligen avgjordes i Luleå tingsrätt, friades de misstänkta. Tingsrätten ansåg nämligen att samtliga vittnens uppgifter var alltför otydliga och vaga.

Vidare kritiserades den tekniska bevisningen.

Samsyn

Nu uppger SVT Nyheter Norrbotten att Niklas Lindgrens advokat ämnar överklaga målet till hovrätten. Detta efter ett möte med åklagaren Klara Dahlström om att komplettera förundersökningen.

Enligt andra medier anser Marko Tuhkanen att han och åklagare Dahlström har en samsyn kring hur de ska gå vidare. De vill undersöka om det finns något som kan förbättras i utredningen och låta hovrätten pröva målet.

Bland annat ska fler vittnen höras.

Till SVT Nyheter Norrbotten säger Tuhkanen:

– Jag kan inte gå in på detaljer, men det är några människor som ska höras och så får vi se vad det ger. Vi ska göra ett försök att förbättra bevisningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om