Ordförande: "Styrelsen fungerar inte"

Ordförande Elin Håkansson ställde in det extra årsmötet. Styrelsestriden i SD avgörs i februari. "Vi har problem med folk som inte sköter sina åtaganden", säger Elin Håkansson.

"Vi har försökt att lösa den internt, men det har inte fungerat", säger SD-ordförande Elin Håkansson.

"Vi har försökt att lösa den internt, men det har inte fungerat", säger SD-ordförande Elin Håkansson.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2018-11-30 13:23

PT har tidigare berättat att ordförande Elin Håkansson kallade till extra årsmöte den 14 november. Enligt uppgifter handlade det om att bli av med Magnus Häggblad, vice ordförande och kassör i styrelsen, samt suppleanten Ulf Lindeberg.

Då ville ingen kommentera uppgifterna, men nu väljer också Elin Håkansson, gift med Robert Håkansson, att tala ut om striden.

– Vi brukar så långt det är möjligt hålla konflikter internt. Men i och med att det uppstod en diskussion innan kommunfullmäktige så blev det ganska uppenbart för alla att det finns en konflikt. Det har förekommit smutskastning och det är så klart väldigt sorgligt att det har utvecklats på det sättet.

Det extra årsmötet genomfördes aldrig. Enligt Elin Håkansson var det hon själv som drog tillbaka kallelsen.

– Jag gjorde det eftersom det fanns folk som obstruerade, säger hon.

Stämmer det att ni vill bli av med Magnus Häggblad och Ulf Lindeberg?

– Det enda jag kan säga är att vi har en styrelse som inte fungerar. Vi har problem med folk som inte gör sina åtaganden. Det är svårt att driva en förening då. Det behöver göras förändringar, säger Elin Håkansson.

Styrelsen för SD i Piteå ska ha ett möte på måndag.

– Jag hoppas att vi kommer se en förändring redan efter mötet på måndag. Sedan får vi se efter årsmötet huruvida det kommer vara en fungerande förening eller inte.

Liksom Robert Håkansson ser hon problem med uttalanden som Magnus Häggblad gjort.

– Vi har också fått indikationer om att han har jobbat svart. Det är inget som vi har fått bekräftat, men vi tar avstånd om så är fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om