Omkörningsolycka vid Sandholmen

En trafikolycka inträffade efter E4 i närheten av Sandholmen.

Personbilen började vobbla och for först in i framskärmen och sedan i tanken på lastbilen.

Personbilen började vobbla och for först in i framskärmen och sedan i tanken på lastbilen.

Foto: Räddningstjänsten

Piteå2019-11-09 10:05

Olyckan inträffade vid en omkörning efter E4 i norrgående körriktning. Två personbilar och en lastbil ska vara inblandade, enligt SOS alarm.

– Olyckan har inträffat 250 meter norr om Sandholmskorsningen och det har inte blivit några personskador, uppger Hans-Erik Pekula vid räddningstjänsten.

Uppdaterad 10.15

Tre räddningsbilar är framme på plats. En ambulans har hämtat en person som förts till sjukhuset för observation. Vägen stängdes av klockan 09.53 och kommer att vara avstängd till framåt 10.30. 

Uppdaterad 10.27

Trafiken har börjat släppas på i ena körfältet.

Olyckan inträffade i norrgående körfält när en personbil skulle köra om en lastbil. 

– Det är en ganska bred snösträng vid mitträcket, personbilen började vobbla och for först in i framskärmen och sedan i tanken på lastbilen. Vi var först lite oroliga att det hade blivit hål i lastbilstanken så att det skulle bli en dieselläcka, men den klarade sig, säger Pekula.

Strax efter personbilen körde en annan bil som höll på att köra in i bakpartiet på olycksbilen, men lyckades väja ner i diket. Sistnämnda bil kunde köra från platsen lite senare. Mittstolpar uppges vara trasiga efter olyckan och olycksbilen måste bärgas från platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!