Öjebyn skrällde mot serietvåan

PITEÅ. Det började inte så bra för Öjebyns innebandyherrar. Men ju längre söndagseftermiddagen gick desto gladare miner blev det. Till slut slog man topplaget Gävle med 12-8 (1-4, 6-2, 5-2) i division 1.

Piteå2009-02-15 20:07
Det var en svår uppgift Öjebyn hade att klara av i division 1-mötet. Serietvåan Gävle hade bara förlorat tre matcher före söndagens drabbning, och började också bäst.
- Vi börjar inte så bra, vi är inte med på tårna, tar några skitutvisningar och bränner avslut, säger tvåmålskytten Björn Hansson.
Kapten visar vägen
I andra kom hemmalaget igång efter att ha klarat av spel tre mot fem och en femminutersutvisning med bara ett insläppt mål. Man jobbade hårt på varje boll och kämpar för varandra.
- Vi har spelat som krattor förut i andra, nu visar vi att vi kan spela bra även i andra, säger Björn Hansson.
Med jobbet kom också målen framåt. Kapten Anton Eliasson visade vägen med att trycka upp två i krysset och när Johan Sannelind, kanske något turligt, satte hemmalagets sjunde mål så var Öjebyn för första gången i ledningen. En ledning som man sen inte tappade.
- Vi har spelare som springer på allt, det är bara att slå upp bollen
Kan slå alla
.
I sista perioden är det jämnt fram till att det är fyra minuter kvar. Då har Gävle fullständigt förstört sin dag med onödiga utvisningar och Johan Sannelind och Anton Eliasson kan avsluta med att sätta sina tredje respektive fjärde mål.
-  Det är bara att titta på tabellen, varje match betyder massor. Inget lag är riktigt så bra och vi har vetat att vi kan slå alla. Kul att få visa det för hemmapubliken, säger Björn Hansson.