Det är alltså nästan en tredjedel av de totalt 65 miljonerna som är avsatta till att investera i kommunens skolor som kommer att gå till Strömbackaskolans tak. Under budgetpresentationen kallade kommunalrådet det för "evighetsfrågan om taket på Strömbacka". Fastighetskontoret är noga med att påpeka att det fortfarande bara är ett förslag till budget och att pengarna inte är i handen ännu. Går det igenom kommer taket finnas i verksamhetsplanen för 2018.
– Anledningen till att vi äskat om medel är att vi har problem med inåtlutande tak och avvattning. Det innebär att det läcker i större och mindre omfattning i huset, säger Kerstin Albertsson-Bränn, förvaltare på Fastighets och serviceförvaltningen.
Den här gången handlar det inte om en smärre sanering eller att lappa några läckor. Hela Odenhusets tak ska bytas ut. Och det ska bli en annan konstruktion på det.
– Taket som ligger där är i princip platt med invändiga avlopp, det går inte att säkerställa att takkonstruktionen är tät, därför funderar man på en ombyggnad till utåtlutande tak istället, säger Kerstin Albertsson-Bränn.
Vad det problematiska taket har kostat hittills kan hon inte verifiera, men det handlar om många miljoner som plöjts ner under åren.
– Det är löpande och återkommande takläckage. Det har varit svårt att hitta var det läcker. För att förstå omfattningen av problemet så kan jag säga att det är 6400 kvadratmeter yta som det handlar om, säger Kerstin Albertsson bränn.
Sedan man flyttade tillbaka in i Strömbacka 1991 så har problem med fastigheten och problem med anställdas hälsa avlöst varandra. Ventilation har varit kvar sedan före branden, man har upptäckt omfattande miljöproblem med svartmögel, fuktskador, brandrester och asbest.
Ska det här sätta punkt för takhistorien?
– Vi räknat med det. Det blir en helt annan situation om man får ut avvattningen utanför taket, säger Albertsson-Bränn.
Från personalens sida är man väldigt glad att man nu kanske kan få bukt med läckagen, men också orolig för att det inte ska göras ordentligt.
– Det är verkligen på tiden. Vi är glada över att de vill göra det. Det vi är oroliga för är att man inte gör rent innan, vi vill inte att de bygger in någon fukt. Det får inte bli slarvigt gjort som vid återuppbyggnaden, säger Pia Andersson, skyddsombud på Strömbackaskolan.
Sedan lokalerna sanerades upplever man att personalen mår bättre. Men oron för att det ska komma tillbaka lever vidare.
– Vi tror att folk mår bättre och att färre blir sjuka efter saneringen. I och med att vi har haft läckage efter saneringen också så är vi rädda för det som finns "under huden", som kan ha runnit i väggarna, säger Pia Andersson.