Nytt företag i gamla outletbutiken

Företaget Profile Nordic är ny ägare av den gamla kyrkan och tidigare outletbutiken på södra Pitholm. "Vi ser stora möjligheter med lokalerna och får vi bara lägga ner lite kärlek så kommer det att bli riktigt bra", säger företagets ägare Tomas Josbrant.

Den generösa takhöjden och de stora fönstren har bibehållits i själva kyrkorummet. Profile Nordics  bolagschef Daniel Thorsén och ägare Tomas Josbrant ser stora möjligheter med de nya lokalerna på Södra Pitholm.

Den generösa takhöjden och de stora fönstren har bibehållits i själva kyrkorummet. Profile Nordics bolagschef Daniel Thorsén och ägare Tomas Josbrant ser stora möjligheter med de nya lokalerna på Södra Pitholm.

Foto: Jenny Lindhammar

Piteå2021-05-15 11:00

Klädbutiken Quality Outlet huserade i många år i den gamla kyrkan på Södra Pitholmsvägen. Dessförinnan hade Medborgarskolan under några år på 90-talet musikverksamhet i byggnaden under namnet Medak.

undefined
Den gamla kyrkan byggdes 1932. Förra ägaren Ulf Andersson byggde 2009 till den del där outletbutiken låg. Sedan november 2019 har byggnaden varit till salu.

Byggnaden och outletbutiken ägdes av Ulf Andersson under många år men i november 2019 lades båda ut till försäljning. Köpare lät vänta på sig men nu har det blivit liv och rörelse i huset igen sedan företaget Profile Nordic köpt byggnaden.

– Vi har hunnit renovera en hel del men vi har fler planer. Dock vill vi inte trycka på för mycket i dessa tider utan vi tar saker eftersom, säger företagets grundare och ägare Tomas Josbrant.

undefined
"Byggnaden har stora möjligheter, vi tänker långsiktigt och har gott om utrymme att växa", säger företagets grundare och ägare Tomas Josbrant.

Profile Nordic, med verksamhet över hela Sverige inom profilprodukter, har sitt huvudkontor i Piteå och har tidigare hållit till innanför två portar i Nordbergs bussgarage.

– Vi trivdes bra där men vi har letat någonstans där vi kunde ha kontorsdel i nära anslutning till produktionen. Det är inte så lätt att hitta men i de här lokalerna ser vi stora möjligheter och här har vi också utrymme att växa, säger Tomas Josbrant.

undefined
Tomas Josbrant och Daniel Thorsén har stora förhoppningar för framtiden och ser förvärvet av den gamla kyrkan och tidigare outletbutikens lokaler som en långsiktig satsning.

Och ytor är det gott om. Själva kyrkan byggdes 1932 och 2009 byggde tidigare ägaren Ulf Andersson till en stor byggnad i vinkel där själva outletbutiken höll till. I den delen har idag Profile Nordic både produktion och lager.

– Det är 220 kvadratmeter och lika mycket till på övervåningen så vi gott om plats.

undefined
Den generösa takhöjden och de stora fönstren har bibehållits i själva kyrkorummet. Profile Nordics bolagschef Daniel Thorsén och ägare Tomas Josbrant ser stora möjligheter med de nya lokalerna på Södra Pitholm.

Själva kyrkosalen har renoverats och inrymmer idag ett par kontor förutom själva kyrkorummet. Den stora och luftiga lokalen ska så småningom användas som lounge/showroom. De stora fönstren och den generösa takhöjden finns självklart kvar.

– Vi har försökt bibehålla karaktären och får vi bara lägga ner lite mer kärlek här och där kommer det att bli riktigt bra. Vi tänker långsiktigt och ser stora möjligheter.

undefined
Profile Nordic har 16 anställda varav 11 säljare runt om i landet. I produktionen på Södra Pitholmsvägen arbetar Frank Roslund och Marcus Messner som trivs bra i de nya lokalerna.

Profile Nordic, som startade 2009, har idag 16 anställda med säljare över hela landet. Till hösten ska ännu fler rekryteras. Företaget beskriver sin verksamhet som ett komplement till traditionella profilföretag och styrkan är eget tryckeri och egen produktion vilket gör det möjligt att med kort varsel anpassa företags profilmaterial efter önskemål.

undefined
Ett exempel på ambitionen att tillföra lite "extra touch" på sina profilprodukter är matlådan i veteplast vars "knäppe" även kan användas som mobilhållare under lunchrasten.

– Vi designar egna produkter och vidareutvecklar andra och ger dem en "extra touch", säger bolagschefen Daniel Thorsén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!