Nyfikna Pitebor hos polisen

337 poliser behöver rekryteras till nästa utbildningsperiod. Få dök upp på informationsträffen på polisstationen i Piteå, men de som var där var intresserade av att höra mer om polisyrket.

Ann Malmborg och John Lindström berättade bland annat om yrkets för- och nackdelar och  vilka personliga egenskaper som krävs för att passa som polis.

Ann Malmborg och John Lindström berättade bland annat om yrkets för- och nackdelar och vilka personliga egenskaper som krävs för att passa som polis.

Foto: Robert Lundberg

PITEÅ2014-05-08 22:51

Inför varje sökperiod ordnas informationsträffar för att berätta om yrket, om utbildningen och hur rekryteringsbehovet ser ut. Söktrycket på polisutbildningen ligger ganska konstant på omkring 7 000 sökande och till kommande utbildningsomgång ska 337 poliser rekryteras.

Poliser berättar

På onsdagskvällen ordnades informationsträffar på alla lokala polisstationer i länet och på polisstationen i Piteå fanns polisassistenterna Ann Malmborg och John Lindström på plats. De berättade bland annat om yrkets för- och nackdelar, vilka personliga egenskaper som krävs för att bli polis och hur organisationen ser ut.

– Vill man bli polis så måste man tycka att det är kul att möta människor. Det är en stor del av yrket, säger John Lindström.

Han beskriver yrket som roligt, varierande och utmanande.

– Det är aldrig tungt att gå till jobbet, det är roligt, säger Ann Malmborg.

Tror yrket passar

18-åriga Cassandra Frejdh, från Bergsviken, lockas av polisyrket.

Det verkar spännande att man aldrig vet vad som kan komma under dagen. Jag tycker att hundförare verkar intressant eftersom jag gillar hundar och djur, säger hon.

Även 21-årige Tobias Ramstedt, från Norrfjärden, tycker att yrket som polis verkar intressant.

– Det passar mig att arbeta med människor och att arbeta praktiskt, säger han.

Han har funderat på att söka något år och informationen tycker han var givande.

– Jag har läst ganska mycket på nätet tidigare men det är intressant att höra poliser berätta, säger han. 

19-årige Anton Kaarle, från Piteå, besökte informationsträffen för att få veta hur yrket går till och vad det är som krävs för att bli polis.

– Jag tror jag kommer att söka, säger han efteråt.

Kommande omgång av polisutbildningen startar i januari 2015.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om