Tidigare har vi sett varianter som exempelvis nutellasemlor och semmelwraps. Det senaste är att Ekbergs konditori bakar kanelbullesemlor och Kvartersbageriet bakar prinsessemlor.
Kanelbullesemlan är en kanelbulle med semmelfyllning. Michael Bieri, ägare till Ekbergs konditori, kom på idén vid bakbordet. Han resonerade att de flesta tycker om kanelbullar och de flesta tycker om semlor.
– Det är två typiska svenska bakverk som vi kombinerar i ett, säger han.
Kanelbullen fylls med mandelmassa, spritsas med grädde och florsocker siktas på locket. Michael Bieri är nöjd med kombinationen.
– Det är alltid några som är skeptiska, men de som har testat tycker jättemycket om den, säger han.
Efter att ha sett nyheten om prinsessemlan i sociala medier hakade Kvartersbageriet på trenden. Prinsessemlan består av en vanlig semmelbulle som kläs med marsipan och fyllningen består av vaniljkräm och hallonsylt. Grädde spritsas på och det marsipanklädda locket siktas med florsocker.
Kafébiträdena på Kvartersbageriet Anna Jonsson och Linnéa Lundström säger att det är många fikagäster som vill prova varianten.
– Vi har fått positiv respons på den, säger Anna Jonsson.
Bagerierna säger dock att den klassiska semlan fortfarande står högt i kurs och den absoluta toppen väntas till fettisdagen den 28 februari.