Det är så här den ser ut, räddningen för Piteås barnomsorg, men framför allt för förskolebarn och -föräldrar i Böle.
Den grå, lite oansenliga byggnaden invid Böle skola är den nya modulen som gör det möjligt att skapa en helt ny förskoleavdelning i byn.
Böle är populärt och generationsskiftet på gårdarna i byn har gjort att antalet barn ökat markant på senare år. Så mycket, att det ifjol fanns en hel avdelning med barn som inte fick förskoleplats hemma i byn, vilket naturligtvis vållade ilska och oro bland föräldrarna.
Nu finns en ny avdelning.
18 fler förskolebarn får plats och harmonin lägrar sig över byn.
– Det är jätteroligt att vi fått en ny avdelning och kan erbjuda fler platser i Böle, säger förskolechefen Monica Thelin.
Hon berättar att man flyttar om så att de äldsta barnen, femåringarna och några av de äldre fyraåringarna, får plats i den nya avdelningen Mysak. Logiskt, med tanke på att de nästa år ska börja i skolan och nu får "träna" på det.
– De kommer till exempel att få gå och äta i skolmatsalen tillsammans med pedagogerna, berättar Thelin.
Personalen, tre pedagoger, är redan på plats på den nya avdelningen och håller på att ställa i ordning lokalerna. De är erfarna och flera har tidigare jobbat i Böle, varför man kan säga att de följer med barnen till det nya.
– Och inskolningen av barnen börjar nu så sakteliga nu, men vecka 34 – när skolan börjar – ska vi nog vara igång på allvar.
Teija Engström, mångårig administratör vid utbildningsförvaltningen med uppdrag just att göra förskole- och fritidsplaceringarna, är nöjd i år.
– Ja, alla barn är placerade, ingen står i kö och vi har småbarnsplatser lediga i stan också, säger hon glatt.
– Nu är det förstås inte alla som fått sitt förstahandsval, så alla är kanske inte nöjda, men alla som stått i kö har fått sitt första- eller andrahandsval, ingen står utanför, säger Engström.
Totalt finns 1 948 barn placerade i förskolan i Piteå (se faktaruta här intill).
Teija Engström kostaterar att det också finns de som tackat nej då de inte fått sitt förstahandsval och valt att stanna hemma ett tag till.
– De återkommer efter jul, då många andra nya vill ha plats, så då kan situationen förändras, säger hon.
Skolchefen Elisabeth Fjellström konstaterar att det råder hårt tryck i hela Infjärden, där det för bara några år sedan var en nedåtgående trend.
–Det är roligt att det blir fler barn ute i byarna, men det svänger snabbt, säger hon.