Nya lyxiga lyor mitt i centrum

Bygget av flerfamiljshuset är Rawis mest påkostade med hög standard och miljötekniska lösningar.– Vi vill locka husägare som vill ha extra hög standard, säger Björn Wiksten, lokalförvaltare.

PITEÅ2013-12-05 06:01

Bygget pågår för fullt. Huset som ska ersätta det gamla polishuset blir stort. Förutom det före detta polishuset byggs helt nytt fram till Pitebos lägenheter efter Hamngatan, kvarteret Höken.

Här ska mellan 63 och 73 lägenheter kommer att bli klara i etapper, den första någon gång i november, december 2014.

– Vi satsar på högre standard än brukligt i nyproducerade lägenheter, säger Björn Wiksten.

Det innebär bland annat extra högt till tak, hög kvalitet på material, vägghängda toalettstolar och tvättställ, kakel och klinker, trägolv i alla lägenheter; LED-spotlights i fönstersmygar, genomgående hög standard på köksutrustning med mera.

Stora balkonger

– Bygga nytt kostar och med den här standarden blir hyresnivåerna där efter.

Hyresspannet ligger på från de billigaste tvårumslägenheterna för drygt 6 000 till fyrarummare för 17 700.

De stora balkongerna tror Rawi också är ett dragplåster,

– De flesta är mellan 6 till 12 kvadrat och många har också en del som är inglasad på 8 till 12 kvadratmeter. De största och dyraste lägenheterna högst upp har terassbalkonger på ungefär 20 kvadrat.

Hyreshusbygget har en tydlig miljöbild. Extra tjocka väggar och ventilation med hög återvinningsgrad ska borga för låg energiförbrukning. Varje lägenhet får en tydlig mätning av värme- och elförbrukningen i realtid.

– Förbrukningen brukar gå ner mellan 20 och 30 procent jämför med andra hyreshus.

Innergården kommer att ha en belyst boulebana, trädäck med sittgrupper och grillplats med porlande vatten. Även ett bokningsbart uppvärmt orangeri ska locka till umgänge.

Rawi bygger också p-platser till varje lägenhet.

– Det är dyrt att bygga, men det ska vara bekvämt att bo här, säger Björn Wiksten som säger att intresset för att bo i huset är stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om