Han har tidigare varit fritids- och kulturchef i Sorsele, verksamhetschef för Medborgarskolan och arbetat med utvecklingsfrågor i Näringskansliet i Jokkmokk. Pär Röckner har ett utvecklingsbenäget kundperspektiv och vill öka Korpens tillgänglighet för olika åldergrupper och fördjupa samverkan.
– Mitt uppdrag är bland annat att se utvecklingsmöjligheter. Genom åren har jag lärt mig att det inte går att göra allting själv utan att man behöver samverka med exempelvis kommunen och föreningar. Vi måste hitta koncept för utveckling tillsammans, säger han.
Utvecklingsarbetet ska ske på bred front. Framför allt kommer Korpen att satsa på ungdomsverksamhet. Det pågår ett samarbete med Gymnasieskolans barn- och ungdomsprogram, men han vill hitta ett bredare perspektiv.
– Vi vill att ungdomar ska utveckla ledarskap för att kunna etablera en möjlighet till sitt första yrke.
Elever som har möjlighet att bli instruktörer för unga kan sprida intresse för idrott och hälsa, menar han.
– Många barn slutar i föreningsverksamheten vid 12 års ålder, men de är fortfarande intresserade av idrott. Vi ska vara ett alternativ som de kan vända sig till, säger han och tillägger att aktiviteter inte är tävlings- eller konkurrensinriktade.
– En del känner kanske att de inte räcker till eller platsar i gymnastiken på skolan. På Korpen ska alla kunna delta i en aktivitet. Det finns inga tävlingsnormer, utan ska vara roligt och inspirerande.
Det är viktigt att hänga med i utvecklingen när det gäller nya sporter, någonting som kan locka ungdomarna, tror han.
– Vi behöver vara relevanta i tiden och lansera nya sporter utifrån Piteås förutsättningar.
En ny sport som blivit populär i USA och kommit till Sverige för ett par år sedan är racketsporten pickleballs, som han förklarar som en blandning av tennis och badminton. Den ska Korpen lansera i Piteå i höst.
– Jag tror att den kan bli en bred idrott för alla.
Den andra stora punkten för utveckling hos Korpen är utomhusaktiviteter. En aktivitet de kommer satsa på från och med nästa sommar är vandringar. De ledarledda turerna är tänkta att ge både motion och upplevelser och kan vara en introduktion till mer avancerad vandring.
– Ofta har man ett mål med sin träning. Man kan börja med motionsformen hos oss för att sedan våga ta steget vidare. Allting börjar här, säger han.