Ny restaurang på väg till Piteå

Piteås restaurangliv får sällskap av ännu en nyetablering. Denna gången är det smårättskedjan Pinchos som planerar en lansering i Piteå.

Ny restaurang. Smårättskedjan Pinchos planerar ny restaurang i Piteå. Arkivbild.

Ny restaurang. Smårättskedjan Pinchos planerar ny restaurang i Piteå. Arkivbild.

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

PITEÅ2017-08-07 11:30

Restaurangkedjan Pinchos, som profilerat sig med en mångsidig meny med servering i spanskt smårättsformat, planerar en restaurang i Piteå.

– Vi har ett antal städer i Sverige som vi tycker är tillräckligt stora för en etablering, och Piteå har hängt med länge, säger VD:n Magnus Larsson.

Det är ännu oklart när restaurangen kommer att öppna, men VD:n Magnus Larsson hoppas att verksamheten ska vara igång senast i början av nästa år.

– Det är många saker som ska fixas, det ska byggas om och fixas med serveringstillstånd. Men vi tänker oss en etablering under senhösten, alternativt i början på nästa år, säger han.

Var restaurangen kommer att öppna är även det oklart, men Pinchos franschisetagare Peter Haghjoo berättar att man just nu håller på att se över olika alternativ.

– Just nu finns det ingenting fast eller skrivet, men jag har varit i Piteå flertalet gånger och tittat på vilka lokaler som skulle kunna vara aktuella, säger han.

– Önskemålen är att det ska vara centralt, finnas plats för uteservering och vara tillgänglighetsanpassat både för kunderna, för transporter samt också för vår personal.

Trots att inga papper ännu finns skrivna säger Peter Haghjoo att etableringsprocessen brukar gå snabbt när man väl hittat lokal.

– Vi vet hur viktigt det är att hitta rätt lokal. Förhoppningen är ju att vi snart ska ha hittat rätt ställe och kunna börja bygga om. När vi hittat lokal brukar det gå snabbt. Det brukar ta två-tre månader innan vi kan köra igång.

Pinchos har under de senaste åren etablerat sig i ett flertal städer, och enligt kedjans hemsida står även Luleå och Skellefteå med på etableringslistan, den senare med öppning redan under september. Magnus Larsson berättar att konceptet med att blanda olika matkulturer i ett smårättsformat tidigare gått bra i samtliga städer där de öppnat, och att restaurangen numera inte bekymrar sig nämnvärt över befintlig konkurrens.

– Vi är lite bortskämda och har fått bra självförtroende. Vi har lyckats med alla våra etableringar så här långt. Tidigare brukade vi alltid utvärdera övrigt restaurangutbud, men sedan gjorde vi ett test där vi tog den restaurangtätaste staden med flest serveringstillstånd, och det var Helsingborg. Vi öppnade där, och det blev en supersuccé. Sedan dess har vi inte varit särskilt oroliga, säger VD:n Magnus Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om