Ny restaurang efter konkursen

En ny restaurang tar över efter Remidjens konkurs. Tasty1 i Kopparnäs planerar att öppna lunchservering i juli och à la carte till hösten.

Ny restaurang. Stefan Hagberg och Marie Strandkvist öppnar en till restaurang i Remidjens gamla lokaler. "Vi kommer att börja med en lunchrestaurang", säger Marie Strandkvist.

Ny restaurang. Stefan Hagberg och Marie Strandkvist öppnar en till restaurang i Remidjens gamla lokaler. "Vi kommer att börja med en lunchrestaurang", säger Marie Strandkvist.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2016-05-20 16:13

För en vecka sedan rapporterade PT att restaurang Remidjen i busstationen gått i konkurs och att fastighetsägaren AB Wallsténhus förde diskussioner med intressenter för fortsatt restaurangverksamhet i lokalerna.

Nu står det klart att en ny aktör flyttar in i den föredetta bingohallen.

– Vi väntar i princip nu bara på att konkursförvaltaren ska bli klar med sitt arbete och lämna tillbaka lokalerna. Tasty1 är ivriga att köra igång och hoppas kunna göra det redan i juli, säger Andreas Wallstén, VD för Wallsténhus.

Restaurnag i Kopparnäs

Marie Strandkvist och Stefan Hagberg driver i dag restaurang- och cateringverksamheten Tasty1 i Kopparnäs. Paret har velat utvidga konceptet till centrala Piteå och nappade på lokalerna.

– Till att börja med kommer det bara att fungera som lunchservering där vi serverar buffé. Vi satsar på husmanskost och all vår mat är lagad från grunden. Grädde och smör är grunden i maten och vi försöker att ha närodlade råvaror, säger Marie Strandkvist.

Kan bli fler

Enligt henne är tanken att även locka middagsgäster på sikt.

– Vi ska ansöka om fullständiga rättigheter och köra à la carte på kvällen. Förhoppningsvis kan det bli till hösten.

Restaurangen och cateringverksamheten i Kopparnäs blir kvar och utökningen innebär att paret måste anställa fler.

– Vi behöver en heltidsanställd kock här ute (Kopparnäs). Till hösten kommer vi nog behöva ytterligare en kock även inne i stan och även serveringspersonal, säger Marie Strandkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om