Lördag kväll flög Kaj Linna och kärleken Petra Wüllrich från Kallax, Luleå airport, till Mallorca och sedan den lilla Kanarieön El Hierro där de tänkt sig en ny framtid.
Besök i Sverige lär det bli, men El Hierro ska bli hemma.
– Vi kommer såklart åka till Sverige ibland, när det blir giftermål eller dop eller andra familjehändelser. Men lämna stället för gott gör vi med fötterna före, om ens då, säger Linna i en intervju i Aftonbladet.
Kvällstidningen har sökt upp honom på Palma, Mallorca, där han och fästmön mellanlandar och ordnar mer praktiska detaljer innan den definitiva flytten till ön.
Det har varit en hel del att ordna efter den frianden domen.
– Kaj ska vara med i Nyhetsmorgon i dag, sen bilar de upp till Luleå och flyger därifrån till Kanarieöarna, passet ordnade han direkt, berättade hans advokat Thomas Magnusson på fredagen, dagen efter domen.
– Det var oerhört skönt med ett definitivt besked. Vi var väl nästan helt säkra på utfallet, men det är inte över förrän det är över...
Uppsägning av lägenhetskontrakt och abonnemang, besök hos barn och släktingar, försäljning av bohag som inte behövs eller kan tas med, tiden efter domen har varit intensiv för den före detta livstidsfången Kaj Linna.
Nu väntar ett rätt udda företagsprojekt. För Aftonbladet berättar han att de funderat på att starta en skorpionfarm (!) och utvinna deras gift.
– Det används i läkemedelstillverkning, och är världens dyraste vätska. En deciliter skorpiongift ger åtta-tio miljoner kronor, säger han.
Utöver det och praktiska detaljer kring boende och sånt, väntar färdigställandet av en bok han skrivit på under några år nu, en skönlitterär roman som inte alls handlar om Sverige eller rättsväsendet eller honom själv.
Och så kampen för ett resningsinstitut, eller ett ”justitiemords-kommission” som han själv kallar det. En oberoende instans som ska ha i uppgift att granska domar och, i de fall det är motiverat, rekommendera ny prövning.
Norge, Danmark och Storbritannien har sådana fristående institut och det finns även i Sverige de som slåss för detta, bland annat advokater, professorer och domare som startat Stiftelsen Rättsstatens vänner.
Som PT tidigare berättat har Linna annars planer på är att samla in en miljon namnunderskrifter till ett medborgarinitiativ om institutet på EU-nivå. Om det lyckas så måste Europaparlamentet ta upp frågan, och de kan då tvinga den svenska staten att agera om ingenting hänt innan dess.