När pandemin kom tvingades Ångbryggeriet tänka om kring sin verksamhet. Krogbesöken minskade och det gällde att hitta nya affärsmodeller för att få det att gå ihop.
– Vi fick bli kreativa. Vi öppnade en butik i liten skala där vi sålde lite smått och gott. Vi satte ihop helgpåsar, taco- och pizzakit, men vi hade ingen anställd så vi sprang ifrån köket för att lämna ut beställningar, säger Mari Wigren.
Butiken och mat-kiten gjorde att restaurangen överlevde och nu har man tagit det ett steg vidare.
– Vi har ändrat och byggt om och nu har vi en liten saluhall dit man kan komma och ta en kaffe eller ett glas vin och handla lite gott. Vill man provsmaka på något man tänkt köpa så går det bra. Så småningom har vi tänkt ordna afterwork här också.
Att anpassa sig efter rådande läge verkar var något av en specialitet för Ångbryggeriet som om några veckor har premiär för ett annat koncept som ligger i tiden.
– Nu när elpriserna skjuter i höjden tänker vi satsa på mat helt utan el. Vi kommer att använda grillar, vispa och diska för hand och lysa upp med levande ljus och oljelampor.
Idén föddes för en månad sedan efter ett evenemang i Harads där tiotalet Michelinkockar lagade mat i skogen.
– Jag tänkte åka dit men prislappen var lite väl häftig. Med det här vill vi göra något liknande men till ett billigare pris. Blir det uppskattat gör vi om det, säger Mari Wigren.