Efter tolv år vid "villan", de senaste åtta i egen regi, valde Sara Dupuich att lägga ner sin White guide-rekommenderade restaurang.
– Jo, jag har varit här länge nu och känner att det är dags att göra någonting annat, sa hon i en intervju då den sista måltiden var serverad och bara städning, nerpackning och flyttning återstod.
Möbler, kokkärl, serviser och bestick har hon dock kvar, så även firman, och nu väljer hon att starta egen verksamhet igen. Givetvis handlar det om mat.
– Jag har ju bakat och levererat via Reko-ring och det ska jag fortsätta med, men nu tar vi det här ett steg längre och startar Hemma hos kallskänkan.
Ett murrigt och sunkigt garage har totalrenoverats och förvandlats till ett fräscht, vitt och ändamålsenligt kök hemma på Falkgatan på Klubbgärdet. I mitten av september startar Dupuich med catering till privatpersoner, "schyssta luncher" för avhämtning och till helgerna även en kasse med färdig go'mat.
Kallskänkan håller fast vid konceptet från Doktorsvillan med vällagat och gärna ekologiskt, lokalt och närproducerat
– Jag har kvar mitt kontaktnät och samarbetar ju redan med lokala producenter, både stora och små, jag tycker också att det är viktigt att visa att man kan använda hela grönsaken, till exempel inte bara själva broccolihuvudet utan blad och stam också.
Som ett exempel på väldigt lokala leverantörer berättar hon att den nykokta marmeladen är gjord inte bara på jordgubbar från Skataudden i Älvsbyn utan också på rabarber från grannen.
Men nysatsningen stannar inte vid catering, luncher och helgpåsar. Nä, på sikt har Sara Dupuich och maken Per Lundberg tänkt att starta en liten hemma-hos-restaurang också, verkligen hemma hos kallskänkan alltså.
– Vi har tänkt bygga ett orangeri i litet speciell stil med återbruk av gamla fönster och servera middag till mindre sällskap, jag skulle tro att det som mest ryms säg tio personer i orangeriet.
Den lilla restaurangen ska byggas på ett sådant sätt att den går att nyttja även vintertid.
– Orkar vi och hinner så öppnar vi redan nästa sommar. Det beror ju på hur vintern blir också, om man alls kan bygga då, säger Sara Dupuich.
Tills vidare slår hon upp dörrarna till avhämtningsköket och hyr ut sig själv som kock till privatpersoner och företag.
Kockat har hon förstås gjort även efter "villan" men då bara med gästspel hos andra. Nu blir det i egen regi.