Folke Stenvall är främsta entreprenören i norr

Under tisdagskvällen utsågs Folke Stenvall, vd för Stenvalls trä ab i Sikfors, till norra Sveriges främsta entreprenör. "Han har verkligen förmågan att se möjligheten och tro på det han gör", säger Niklas Jonsson, juryordförande.

Folke Stenvall, vd för Stenvalls trä ab i Sikfors, har utsetts till norra Sveriges främsta entreprenör.

Folke Stenvall, vd för Stenvalls trä ab i Sikfors, har utsetts till norra Sveriges främsta entreprenör.

Foto: Pressbild

Piteå2022-11-02 17:00

Folke Stenvall tog emot utmärkelsen som EY Entrepreneur of the year i finalen för region Norr. Han har sedan barnsben varit engagerad i familjeföretaget Stenvalls trä som i dag är en sågverkskoncern med miljardomsättning.

Bolagets affärsidé är att tillverka förädlade trävaror som motsvarar kundernas krav på kvalitet, dimension och profil. Bland kunderna finns också många byggvaruhandlare och möbeltillverkare i Norden och Europa. Det spån och pellets som produceras används till djurströ och lokal energiförsörjning till såväl privata bostäder som industrier. Utöver att tillverka högklassiga träprodukter har Stenvalls Trä bidragit till att skapa arbetstillfällen i hela Norrbotten. Det skriver EY i ett pressmeddelande.

undefined
Folke Stenvall, vd för Stenvalls trä ab i Sikfors, har utsetts till norra Sveriges främsta entreprenör.

– Vinnaren Folke Stenvall har verkligen förmågan att se möjligheten och tro på det han gör. Han har en enorm drivkraft och vill även inspirera andra entreprenörer. Han bestämde sig att vara bäst på det han gör och det har han tydligt bevisat med hans familjeföretag. Jag önskar honom och alla andra norrländska vinnare lycka till i Sverigefinalen, säger juryordförande Niklas Jonsson, vd för Norrlandsfonden.

Motivering: "Vinnaren av EY Entrepreneur of the year har ända sedan barnsben lärt sig att se möjligheter. Devisen 'allting är möjligt' genomsyrar entreprenören. Sedan slutet av åttiotalet har entreprenören, tillsammans med sina syskon, utvecklat verksamheten från den lilla klingan till den stora spelaren. Med mod, handlingskraft och äkthet förädlar entreprenören hela stocken."

– Nu har vi startat vår turné för att utse de mest framgångsrika entreprenörerna i runt om i Sverige. Kul att vi i år har ett fysiskt event och att vi på plats fick hylla Norrlands främsta entreprenörer. Jag är imponerad av Folke Stenvall som såg möjligheter för hans familjeföretag när omständigheterna var tuffa. Ska bli spännande att följa Folke och även övriga Norrlandsvinnare i den nationella finalen, säger Patric Birgersson, ansvarig för EY Entrepreneur of the year i region Norr.

Under kvällen delades fler priser ut. "Årets kvinnliga stjärnskott" gick till Petra Hilleberg, från Hilleberg the tentmaker ab. "Årets manliga stjärnskott" gick till Edel Puntonet, från Jo kommunikation ab.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!