Nordman ställer in spelningen

Sjöbodan har inte betalat Nordman i förväg – trots flera påminnelser enligt managern. Nu ställer bandet in sin spelning i Piteå ikväll. "Det är jättetråkigt", säger Joakim Jordansson på artistbolaget Stockhouse.

Mats Wster och Håkan Hemling från bandet Nordman kommeer inte till Sjöbodan ikväll.

Mats Wster och Håkan Hemling från bandet Nordman kommeer inte till Sjöbodan ikväll.

Foto: Tommy Jansson

PITEÅ2016-06-04 14:24

Sent på fredagskvällen meddelade Nordmans manager Staffan Jordansson i ett mejl till Piteå-Tidningen att artisten ställer in sin spelning på Sjöbodan under lördagskvällen.

– Nordman kommer inte till Piteå i morgon eftersom arrangören inte har betalat in deras gage faktura i enighet med avtalet (Nordman skulle haft betalt 29 maj men trots ett flertal påminnelser så är den inte betald), skriver Staffan Jordansson på Artistbolaget Stockhouse.

När PT når Sjöbodans ägare Marco Ödestrand vid 13-tiden på lördag säger han att förhoppningen fortfarande är att Nordman ska spela ikväll.

– Men vi vet inte just nu. Vi skulle ha gjort någon förinbetalning och det har vi tydligen missat och då kommer dom inte enligt den paragrafen. Men vi jobbar på saken så vi hoppas att vi kan lösa det under dagens lopp.

Att ni kan få hit Nordman?

– Ja. Det är inte inställt än. Jag väntar på samtal och håller på att ringer här, säger Marco Ödestrand.

Men vid 14-tiden får PT kontakt med Joakim Jordansson på Artistbolaget Stockhouse. Då bekräftar han att bandet Nordman, bestående av Håkan Hemlin och Mats Wester, inte kommer att åka till Piteå ikväll.

– Det är supertråkigt att ställa in jobb. Både för fansen som har rest för att se dem och även bandet som varit sugna på att komma upp. Man vill att de ska få spela till vilket pris som helst egentligen, men de är där för att jobba och måste få betalt för det också, säger Joakim Jordansson.

Det går inte göra en spelning och hoppas på betalning efteråt?

– Nej, man brukar aldrig få betalning då. Vi har provat det också. Har arrangören inga pengar att betala med blir det svårt. Då står dom där utan pengar och vi står som betalningsskyldig gentemot artisterna.

PT får tag i Marco Ödestrand på Sjöbodan som beklagar den inställda spelningen.

– Vi lyckades inte lösa det. Tyvärr är det så. Vi har gått genom för många led. Vi bokar via någon och så bokar dom i sin tur och så blir det strul på vägen. Tyvärr.

Hur ser du på att det blev så här?

– Vi har haft Nordman här två gånger tidigare och vi vet vilka fantastiska fans han har. Det har varit fantastiska kvällar. Vi jobbar på att få hit honom något annat datum istället, vi kommer se över våra andra bokningar som vi har gjort via vissa managers. Det mesta vet vi stämmer men vi har några till som vi ska kolla över.

LÄS MER: "Nordman" om knark, palt och musik

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om