De första mässorna var renodlade lantbruksmässor som alternerade från Boden i norr till Sundsvall i söder.
Så småningom utökades mässorna med hantverk, industri och fritidsprodukter och blev permanenta i Piteå, Umeå och Sundsvall.
Nolia AB drevs i privat regi fram till 1976 då Erik Hållander avled och Umeå kommun och Piteå kommun förvärvade 50 procent var av aktierna.
Genom mässbolaget blev det möjligt för de norrländska företagen att komma ut med sina produkter på marknaden.
Under 1980- och 1990-talet breddades verksamheten med fler stora mässor i framför allt Piteå och Umeå och i slutet av 1990-talet fick Nolia AB i uppdrag att driva konferensanläggningen i Folkets Hus i Piteå. Anläggningen fick namnet Nolia City Konferens samtidigt som verksamheten breddades med mässor, konferens och event.
År 2012 köpte Skellefteå kommun in sig som delägare i Nolia AB som redan då var etablerat i Skellefteå genom den internationella mötesplatsen Euro Mine Expo.
Nolia AB är i dag ett bolag som driver femton etablerade publik- och fackmässor i Sundsvall, Östersund, Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Boden. Stora Nolia är ett av flera starka varumärken med ledande positioner inom sin bransch som Nolia AB äger och driver.
Med cirka 100 000 besökare per år är mässan Noliabolagets mest kända evenemang, men Nolia AB växer med nya affärsområden. Konferensverksamhet och uthyrning av möbler och annan utrustning har utvecklats i både Piteå och Umeå.
Nolia AB:s ägare har formulerat ett ägardirektiv som ger bolaget unika fördelar. Uppdraget är inte i första hand att generera vinst, utan att långsiktigt utveckla attraktiva mötesplatser som ger tillväxt i regionen.