När plastikkirurgi blir barnboksformat
Slumrande dotter gjorde resan overkligt härlig, med sköna Melissa Horn i knastrig stereo. När besiktningsmannen öppnade bakdörren för att kolla säkerhetsbältena hamnade han öga mot öga med nyvaken Siri. Hon fann sig genast och ropade ett fröjdigt "Hej!". Han hejade tillbaka och Siri konverserade vidare med "Mimmi dä!" och pekade på Hemi i kombiutrymmet. "Jaha, heter hunden Mimmi?" frågar besiktningsmannen och på den punkten svarar Siri bestämt ja.
Så blev 45 kilo ståtlig ridgebacktik plötsligt en "Mimmi".
Mimmi får sedan åka med bilen upp i luften när underredet (bilens) ska besiktigas och lilla fröken S är ganska bekymrad över att storasyster hund plötsligt befinner sig i fågelnivå.
Bilen då? Nä, det vart två plumpar i protokollet. Någon styrledsnågonting och en släng av länkarmsproblematik.
Så vi kör hem bilen och cyklar vidare istället.
Första maj luftar vi bilen över lerig skogsväg till finvänners stuga. För några timmar tror Mimmi-Hemi att hon är unghund igen och busar med en söttokig rottisvalp. Blivande maken gungar hammock med en kall öl i näven. Siri har resolut klätt av sig tröja och knatar omkring i bruna manchesterbrallor, stövlar och flygigt hår som värsta 70-talsungen.
Jag sitter tyst med Jonas framför elden just när solen inte längre är lika varm. Precis i den sekunden är jag komplett nöjd med tillvaron. Just för en stund äger jag stillheten och lyckan. Och en finförträfflig familj.
Sådana existensnjutarstunder är fjärran från nya barnboken "My beautiful mommy", skriven av plastikkirurgen Michael Salzhauer där plastic is fantastic på riktigt. Boken vänder sig till barn mellan fyra och sju år vars mammor ska plastikoperera sig.
Salzhauer säger att han skrev boken eftersom många patienter som vill fixa till sina kroppar med hjälp av plastikkirurgi har fött barn.
"Det låter som ett skämt, men det finns verkligen ett behov att ta upp det här", säger han till Reuters.
Han menar att små barn är konkreta och tror att man bara går till doktorn för att man är sjuk och att barnen tror att något är fel med mamma när hon måste opereras.
Och ja ... det kan man ju tvista om ... om det är något fel på mamma alltså. Men låt oss hoppas att marknaden för dylik litteratur är så smal i Sverige och resten av hela vida världen att boken aldrig blir någon försäljningssuccé.
Men å andra sidan har tyska barnboken "Winter-Wimmelbuch" av Susanne Berner, som sålts i 15 länder, stött på patrull när den ska lanseras i USA. En millimeterstor snopp på en staty måste nämligen retuscheras bort, då teckningen kan väcka anstöt enligt det amerikanska förlaget.
Så knäckta näsben och silikontuttar går bra, men inte små snoppar på statyer. Hur var det nu igen? Home of the brave and land of the free.
Nä, jag tror jag går tillbaka till elden igen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!