Mysteriet med Pitevispen löst

Mysteriet med Pitevispen är löst. Den är rak för att den lättare ska kunna läggas i kökslådan – och trots formen går den att böja.

PITEVISP. John Wollenhouse från Stockholm ger besked om Pitevispen. Den raka vispen kan böjas för att jobba i stekpannan.

PITEVISP. John Wollenhouse från Stockholm ger besked om Pitevispen. Den raka vispen kan böjas för att jobba i stekpannan.

Foto: Tommy Norin

PITEÅ2016-08-14 18:02

Det var i början av mässan som Åsa Ivarsdotter gav vispen namnet Pitevispen när hon lagade mat med tv-kocken Tareq Taylor. Vispen fick rycka in när en stavmixer krånglade.

LÄS OCKSÅ: Kändiskocken lagade norrbottniskt

Publiceringen av det vi trodde var ett lokalt Piteredskap gav omedelbara reaktioner. Dock icke av gastronomisk natur. Kritiska PT-kollegor ställde omedelbart frågan varför Pitevispen ser ut som den gör och även läsare har hört av sig.

Så här kommer ett rakt besked: Vispen, som har svenskt patent, är rak för att den ska vara lättare att lägga i kökslådan. Matlagningen blir inte lidande eftersom Pitevispen går att böja.

Tilläggas kan också att vispen inte är tillverkad i Piteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om