Mr Wok ger sig in i konkurrensen

Konkurrensen hårdar ännu mer om Piteås restaurangbesökare när Mr Wok öppnar på måndag. Ägarna satsar på ett modernt koncept med stort utbud av rätter.

De är redo för öppning: Från vänster: Lijie Chen, delägare, Juping Wang, kock och Qihua Zhang, kock.

De är redo för öppning: Från vänster: Lijie Chen, delägare, Juping Wang, kock och Qihua Zhang, kock.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2018-12-02 06:00

Inne i Pentryts gamla lokal efter Sundsgatan råder febril aktivitet under torsdagsförmiddagen. Hantverkare är på plats och kopplar el och bygger färdigt det sista, det städas, ställs i ordning och planeras inför invigningen.

– Det känns jättebra, som att vi är efterlängtade, säger Wanhua Lisa Liu som äger restaurangen tillsammans med Lijie Chen.

De driver sedan tidigare bland annat restaurangerna Nygatan 11 och Exotic i Luleå och Wanhua Lisa Liu berättar att många kunder från Piteå frågat om när de ska öppna här.

Av gamla Pentryt syns numera inte ett spår – istället har lokalen förvandlats till en luftig och fräsch restaurang med tegel på väggarna, ljussatta grönskande tavlor, roliga inredningsdetaljer och ett jättestort, ljussatt hjul av trä i taket. De flesta möbler är beställda från Kina, bland annat stolarna och det stora buffébordet.

Här blir det stor lunchbuffé med asiatisk mat – kinesiskt, indiskt, thai, sushi samt pizza. På kvällarna satsar man på á la carte.

Att servera asiatiskt är dock inte något man är ensamma om i Piteå, utan långt ifrån (läs artikeln intill).

Hur ser du på konkurrensen?

– Jag tror inte att det blir något problem, säger Wanhua Lisa Liu som både studerat konkurrenternas lokaler och utbud av mat.

– Vi kommer att sticka ut med en modernare inriktning och flera olika maträtter. Folk nöjer sig inte längre med bara ”Fyra små rätter” utan man vill ha något annat också, säger Wanhua Lisa Liu som berättar att deras kockar har stor erfarenhet, en av dem har bland annat jobbat i Spanien och de hämtar mycket influenser från olika storstäder.

– Vi kommer att ha en riktigt stor lunchbuffé med tio-tolv olika rätter, säger Wanhua Lisa Liu.

Om att går som det ska är planen att kunna öppna på måndag.

– Men vi väntar fortfarande på serveringstillståndet från kommunen, det är nog två veckor bort, säger Wanhua Lisa Liu.

Hon berättar att man riktar sig till en bred målgrupp, både barnfamiljer dem som är ute för att luncha eller äta middag med kollegor eller vänner. På fredag och lördagskvällarna är tanken att kunna rikta sig mot dem som är mellan 40–50 år – som kommer för en after work, dricka en öl eller ett glas vin och äta något.

Hon berättar att man fått bra hjälp av arbetsförmedlingen i Piteå med att rekrytera rätt personal. Totalt har man behövt 7–8 personer, dels i köket, dels i servisen.

PT Play

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!