Missing People söker försvunnen tonåring

Missing People efterlyser en försvunnen tonåring i Piteå. Den 15-åriga flickan har varit försvunnen sedan i fredags och söks också av polis. "Polisen och anhöriga vill gärna ha information om var hon befinner sig", säger Per-Olov Andersson på polisen.

Missing People söker en försvunnen tonåring som försvunnit från sitt hem i Piteå. (Arkivbild)

Missing People söker en försvunnen tonåring som försvunnit från sitt hem i Piteå. (Arkivbild)

Foto: Simon Olofsson

Piteå2024-07-04 18:30

Den 15-åriga flickan är anmäld försvunnen sedan i fredags och ska senast ha setts i Piteå. Försvinnandet har polisanmälts och hanteras i dag av enheten för grova brott. Utredaren Per-Olov Andersson säger att polisen söker flickan men att det i dag inte finns någon misstanke om brott i samband med försvinnandet. 

– Vi försöker hitta henne men hon verkar hålla sig undan frivilligt, säger han.

Missing People gick under torsdagen ut med en efterlysning där man uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna. Den som sett den försvunna flickan uppmanas kontakta polisen. Även Missing People utgår i dagsläget från att det rör sig om ett frivilligt försvinnande och vidtar i skrivande stund inga aktiva sökinsatser.

– Vi har varit i kontakt med polis och anhöriga och just nu kan man tolka det här som ett frivilligt försvinnande. Vi går inte in i en aktiv sökinsats i det här läget, vilket är vår policy vid frivilliga försvinnanden och där det inte föreligger en situation som handlar om liv och död, säger Birgitta Mellberg, verksamhetsledare för Missing People i Norrbotten.

Per-Olov Andersson på polisen vill uppmana den som har upplysningar om flickan att höra av sig till polisen. 

– Det är jättebra att Missing People går ut med detta. Polisen och anhöriga vill gärna ha information om var hon befinner sig och uppmanas att höra av sig om man har några uppgifter, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!