Melissa är uppvuxen i Piteå men bor sedan 2008 i Washington efter fyra månaders praktik i USA som ledde till jobb på andra sidan Atlanten. I dag är hon vice vd för affärsutveckling på konsultföretaget DSPolitical. Hon arbetar med att göra den digitala biten av många kampanjer som riktar sig direkt mot vissa grupper av väljare.
– Till presidentvalet har vi jobbat mycket med lärarfackförbund i nio–tio delstater för att få dem att ändra sin röst. Det började redan vid primärvalet där vi fick ett jättestort lyft bland förstagångsväljare som skulle rösta på Bernie Sanders och fick dem att rösta på Hillary istället, säger Melissa Cressey.
Valår är extra hektiska. Primärvalen börjar redan i april. Efter juni är det lite lugnare fram till Labour day i september då allt drar igång igen på högsta växeln.
– De senaste fyra veckorna har man knappt vetat vilken dag det är då man jobbar ungefär dygnet runt, sju dagar i veckan, säger Melissa Cressey.
När Melissa flyttade till USA var 2008 års valrörelse i sitt slutskede. Barack Obama valdes till president och hon minns en väldig skillnad i stämningen i det demokratiska partiet inför valet då och valet i dag.
– 2008 var det mycket hopp, folk visade ett så lyckligt engagemang. Människor var glada och exalterade och hoppades på väldigt stor förändring. Nu kämpar man mer för att lyckas hålla kvar i det som Obama gjort under sina åtta år. Det är mer en rädsla över att en sån som Trump kommer in och och sätter stopp för det som gjorts än att man röstar för en förändring till det bättre, säger Melissa Cressey.
Hur ser det ut nu i slutspurten?
– Trump har tagit ett stort hopp framåt de senaste dagarna. Men det blir nästan alltid så inför ett val. Men jag tror absolut att Hillary kommer att vinna. Trump har fått sitt parti att vända honom ryggen, säger Melissa Cressey.
Hon beskriver det som obehagligt att en sådan som Trump ändå kunnat få så pass starkt stöd som han har fått.
– Man blir nästan mörkrädd. Det påminner lite om hur de nationalistiska partierna går framåt i Europa med hjälp av påhittade "fakta" och desinformation. Det är inte exakt samma sak, men roten till problemet är densamma både i USA och även i Sverige. Det finns en del av befolkningen som inte känner att de får sina röster hörda och det är viktigt att ta reda på vad de är missnöjda med, säger Melissa Cressey.
Årets presidentval har kantats av skandaler på båda sidor. Hillary Clinton har fått utstå kritik för att ha använt en privat mejlserver till hemligstämplad korrespondens. Trump har anklagats för att ha sexuellt ofredat ett antal kvinnor. Nyligen framkom en ljudinspelning där han skryter om att han bara gör vad han vill med kvinnor utan att be om lov.
– Jag tycker att Hillary har gjort det bra. Hon har erkänt att hon har gjort fel och vittnade om det och tagit det ansvaret. Trump lyckas bra med att bara skjuta undan skandalerna hela tiden. Jag tror att det har att göra med att han faktiskt pratar om det han påstås ha gjort. Han tar upp det, men nekar till allt. Hillary kanske skulle varit mer ärlig när saker och ting kommit fram, men jag tror det är viktigt att ta ansvar och det tycker jag inte Trump har gjort, säger Melissa Cressey.
I Norrbotten finns över 100 amerikanska medborgare som är röstberättigade i presidentvalet.
Vad vill du säga åt dem?
– Jag hoppas att de har sett till att få in sina utlandsröster i tid och att de inte bara röstat i presidentvalet utan även på lokal nivå. Och så hoppas jag att de håller sig vakna för att se valresultatet, säger Melissa Cressey.