Region Norrbotten står inför stora utmaningar och utgifterna måste minskas. Som ett led i detta tittar regionen över kosten i länet och en nedläggning av köket vid Piteå sjukhus skulle spara stora pengar.
– Jag är förvånad över att frågan är uppe till diskussion eftersom vi i ledningen än inte sett ett beslutsunderlag, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör.
Beslutsunderlag ska regionledningen få ta del av i mitten av januari.
– Självklart tittar vi på olika lösningar. Den innefattar köket i Piteå och om det finns underlag att fortsätta som idag eller hitta alternativ, säger Nordmark Nilsson.
Ett av dessa var att köpa maten från Sunderby sjukhus. Ett annat alternativ kan vara att storköket i Öjebyn producerar maten till sjukhuset i Piteå.
Som ett led i översynen har regionen tagit kontakt med Piteå kommun.
– Vi har hört oss för. Om vi bedömer att det vore bra att hitta andra vägar än att få maten från sjukhusets kök så är det självklart att höra oss för med Piteå kommun, säger Normark Nilsson.
Jan Ställ, förvaltningschef vid Piteå kommun bekräftar att han fått frågan.
– Vi ska träffa regionen i januari och förutsättningslöst höra hur de resonerar. Än har vi inte analyserat frågan, det gör vi när vi fått förutsättningarna. Jag vill inte föregå diskussionerna, säger Ställ.
Nordmark Nilsson är noga med att poängtera att mycket är oklart.
– Vi har beställt en utredning för att se vilka alternativ som finns.