Mats-Peter vidare i Årets kock

Mats-Peter Kristiansen från Piteå är vidare i kvalet i Årets kock 2019.

Mats-Peter Kristiansen från Piteå har gått vidare i kvalet till Årets kock. I morgon kommer det att stå klart vilka som går till final. (Stora bilden från fjolårets final som vanns av David Lundqvist). MONTAGE

Mats-Peter Kristiansen från Piteå har gått vidare i kvalet till Årets kock. I morgon kommer det att stå klart vilka som går till final. (Stora bilden från fjolårets final som vanns av David Lundqvist). MONTAGE

Foto: Stina Stjernkvist/TT/Privat

PITEÅ2019-06-12 19:01

Under dag 1, som arrangerades på onsdagen, har 24 kvalificerade kockar lagat upp sina tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 och juryn har enats om vilka 16 kockar som går vidare till torsdagens dag två i kvalet.

En av de 16 är Mats-Peter Kristiansen, född i Stockholm men uppvuxen i Piteå, som jobbar på Spira Food i Göteborg. Det här är andra året som han tar sig till kvalet i Årets Kock.

Han tävlade med sin rätt "Hav möter grönsaker".

– Jag har gjort en variation på ostron och sommarkål. Det är både grillad ostron och en kräm på ostron. Allt ligger gömt i en färsk kålbädd, sedan är det även en sås på smörad fermenterad kålbuljong, en massa blommor och svartvinbärsblad och en olja på svarta vinbär, berättade Mats-Peter för PT när det i slutet av maj stod klart att han gått vidare till kvalet.

I morgon torsdag avgörs vilka åtta som tar sig till final av Årets Kock – SM i professionell matlagning.

– Det har varit ganska många olika och spännande smakstilar i årets tävling och både kalla och varma rätter. Vi kommer att ha ett starkt gäng som går ut i morgon och det är helt öppet vilka åtta som tar sig till final, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om