Material från outdelade tidningar återpubliceras

Varken fredagens eller lördagens PT kommer att kunna delas ut. Prenumeranter kan följa e-tidningen eller hämta outdelade exemplar i PT:s foajé.

Piteå 25 januari 2021 10:35

Snöovädret som slog till mot Norrbottenskusten i fredags har drabbat tidningarna inom Norr media hårt. Piteå-Tidningen delades inte ut överhuvudtaget i fredags och lördags. 

Leif Bergström, vd för Svensk hemleverans norr, har varit med om distributionskriser förr, men inte av den här digniteten.

– Vintern 2015 tror jag det var. Då snöade det i stort sett varje dag i januari och då var det någon gång vi fick ställa in utdelningen på någon del av ett område, säger han.

Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef på Piteå-Tidningen, beklagar det som hänt.

– Alla har inte kunnat få sin tidning under helgen på grund av rådande omständigheter med snöovädret och det beklagar vi. Förutsättningen för att dela ut tidningen har varit olika i vårt utdelningsområde men det står klart att vår tidningsdistribution sammantaget aldrig drabbats så hårt av oväder tidigare, säger hon.

 

Lokala nyheter och sport har många tagit del av via pt.se. Det verkar vara familjesidorna och kriminalromanen "I mördarens skugga" som saknats mest. 

– Många av de som hör av sig vill ha sin tidning för att kunna läsa dödsannonserna och följetången, därför kommer vi återpublicera dem under veckan för att försäkra oss om att alla prenumeranter får dem, säger Andersson-Junkka.

På tidningshuset finns i nuläget några hundra papperstidningar från fredag och lördag. De prenumeranter som vill ha ett exemplar är välkomna att hämta tidningarna i PT:s foajé så långt lagret räcker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Asap, gäri, adda, beige – har du koll på lingot?

Asap, gäri, adda, beige – har du koll på lingot?

Simon Olofsson: Svensk media är sårbar för rysk propaganda

Svensk media är sårbar för rysk propaganda

Vad heter platsen? (vecka 31)

Vad heter platsen? (vecka 31)

Insändare: Skillnad på vem som är skyldig pengar

Skillnad på vem som är skyldig pengar

Hannah Bergstedt: Tankar tänkta i "ingentinget" – ledighetens privilegium

Tankar tänkta i "ingentinget" – ledighetens privilegium
Visa fler