Videon är inte längre tillgänglig
I samband med att Småstaden firar 25-årsjubiluem, utlystes en baktävling bland allmänheten.
Den som ville fick skicka in ett recept på en egen skapad bakelse som skulle fylla vissa kriterier i form av smak, utseende, kreativitet och helhet.
Överläggning
Fem finalister utsågs och det var dessa som på lördagen tävlade om juryns gunst.
Juryn, som bestod av Cecilia Öhman café Röda Lyktan, Cecilia Lindström, Småstadens ägare Christina Skoog samt Emilie Ullberg, känd från Hela Sverige.
Samtliga finalister serverade och presenterade sina respektive skapelser. Juryn å sin sida lät sig väl smaka och ställde en del frågor till de tävlande.
Därefter vidtog en cirka 15 minuter lång överläggning innan juryn hade enats om en gemensam vinnare.
Med motiveringen att bakelsen återspeglar Småstaden i sitt utseende, har fräscha smaker och fina färger samt att den kommer att falla cafégästerna väl i smaken, utsågs Maria Strandberg Piteå, till vinnare.
– Jättekul, säger en glad vinnare.
Hips vips
Hon förklarar att hennes vinnande recept är förhållandevis enkelt. Bakelsen, som serveras i ett glas, skulle kunna liknas vid en glassbakelse.
– Botten är en traditionell kladdkaka, men istället för choklad har jag valt göra den som en citronkladdkaka. Sen är det glasskräm med vaniljsmak, en jordgubbssås som jag sen toppar med en färsk jordgubbe och en liten chokladkaka, berättar vinnaren.
Enkelt och vips finns där Jubileumsbakelsen.