Ludmilla från Piteå fick mångfaldspris
Fackförbundet SKTF prisade på onsdagen Ludmilla Baturina, Piteå, för hennes arbete med etnisk mångfald. Tillsammans med andra har hon utarbetat och utvecklat rutiner kring hur invandrare introduceras i Piteå kommun.
Ludmilla Baturina, Piteå, och Solveig Eriksson, Luleå, fick pris för sitt mångfaldsarbete av SKTF på onsdagen.
Foto: Gunnar Westergren
Öka den etniska mångfalden i det egna förbundet och samhället i stort.
Alla ska ha samma rätt och möjligheter till anställning och utveckling i arbetslivet.
Fram till den 1 oktober har medlemmarna i SKTF fått nominera till bästa
arbete med etnisk mångfald. Det har varit möjligt att nominera enskild person, enhet, avdelning, förvaltning inom kommun, landsting och Svenska kyrkan.
Är engagerad
Förutom pris till bästa mångfaldsarbete delades det även ut ett pris till bästa chef i samband med regionkonferensen på Pite havsbad.
Priset för bästa arbete med etnisk mångfald gick till Ludmilla Baturina. Hon arbetar som vägledare i introduktionsfrågor för Piteå kommun. Det är arbetskamraterna som nominerat henne och i juryns motivering står det:
"I sitt arbete har Ludmilla upparbetat och utvecklat Piteå kommuns rutiner kring hur invandrare får sin första hjälp och kontakt som ny invånare i kommunen. Med sitt engagemang för sitt arbete berikar hon och tar tillvara mångfalden i Piteå kommun".
- Jag är mycket glad. För mig är inte det här bara ett jobb, utan också en del av mitt liv, sa Ludmilla Baturina.
Välkomna och behövda
För tre år sedan startade Piteå kommun ett mer organiserat integrationsarbete och 2007 slöts ett treårigt avtal med integrationsverket. I fjol tog kommunen emot 52 invandrare och hittills i år handlar det om 14 stycken. Dessutom väntar tolv ensamstående barn.
- Vi vill att människor ska känna sig välkomna och behövda. Den övergripande tanken är att alla ska ut i arbete eller studier så snart som möjligt.
Förutom Ludmilla Baturina fick även Solveig Eriksson, som är chef för invandrarservice i Luleå, priset som Bästa chef.
- Det viktiga är att mångfalden ska spegla hela samhället. Vi måste bli bättre på att anställa invandrare. Olikhet är bra och roligare för alla, sa Solveig Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!