LP-dag med fokus på stöd

LP-dagen är ett återkommande arrangemang där gemenskap och stöd är huvudsyftet. På lördagen samlades alla länets LP-verksamheter i Strömnäskyrkan.

Greger Björklund beskriver Håkan Nylander, den nya föreståndaren för LP-kontakten i Piteå, som ”ett ställföreträdande hopp” eftersom han själv kommer från ett drogmissbruk.

Greger Björklund beskriver Håkan Nylander, den nya föreståndaren för LP-kontakten i Piteå, som ”ett ställföreträdande hopp” eftersom han själv kommer från ett drogmissbruk.

Foto: Kenny Johansson

PITEÅ2015-03-14 19:30

LP-dagen arrangeras årligen och konventet roterar mellan de olika LP-kontakterna i länet. Den här gången var det verksamheten i Piteås tur och det lockade många deltagare.

Den sociala biten är en viktig del och det är en av anledningarna till att den här typen av konvent ordnas.

Hela länet

– Det kommer folk från hela Norrbotten och det här är en dag där vi kan uppmuntra och peppa varandra att fortsätta att vara nykter och drogfri, säger Greger Björklund, LP-koordinator.

Dessutom var personal och vårdtagare från behandlingshemmet i Ursviken, Skellefteå, inbjudna.

– Och för dem som är mitt uppe i behandling är den här delen ännu viktigare när de får höra om andras livsberättelser och som har tagit sig ur ett beroende, säger Greger Björklund.

Viktig gemenskap

Stödet och gemenskapen som de får ta del av via LP-kontakten är ännu viktigare efter behandlingen, förklarar Greger Björklund.

– Resan kommer efter behandlingshemmet. Det är då det börjar om och vi gör allt vi kan för att hjälpa dem. Vi hjälper dem att lämna sin gamla gemenskap och att hitta en ny.

LP-kontaktens lokal i stan är välbesökt och det är viktigt att verksamheten finns, förklarar både Greger Björklund och föreståndaren Håkan Nylander.

– Vi ger dem en chans att vända om i livet, att vända om tillbaka till livet, säger Håkan Nylander.

Förutom att alla fick chansen att träffas och prata bestod dagen även av sång, gudstjänst, fika och mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om