Lokala bönder mötte konsumenter

Morötter, kött, youghert och korv. Mitt i fredagsrusningen på Coop Forum i Piteå hade kunderna möjlighet att smaka lokalproducerad mat.- Vi har nog varit dåliga på att marknadsföra upp oss tidigare, men nu är vi här och visar upp vad vi är bra på, säger Tanya Hultman, Alterhedens morötter.

Tanya Hultman, Alterhedens morötter, Ulla Bergström, mjölkproducent från Svensbyn, Eva Karlsson, bonde från Blåsmark och Karin Pettersson, mjölk- och köttbonde från Bergsviken träffade konsumenter på Coop i går.

Tanya Hultman, Alterhedens morötter, Ulla Bergström, mjölkproducent från Svensbyn, Eva Karlsson, bonde från Blåsmark och Karin Pettersson, mjölk- och köttbonde från Bergsviken träffade konsumenter på Coop i går.

Foto: Robert Lundberg

PITEÅ2009-04-04 06:00
Många tog tillfället i akt att smaka på det som serverades och även prata en stund med Tanya Hultman och Ulla Bergström, mjölkproducent från Svensbyn, Eva Karlsson, bonde från Blåsmark och Karin Pettersson, mjölk- och köttbonde från Bergsviken som var på plats.
- Vi känner ändå att vi har konsumenternas stöd, att de hellre överlag handlar våra produkter fast de är aningen dyrare, säger Ulla Bergström.
Mer närproducerat i hyllorna
Samarbetet mellan LRF och Coop heter "Bönder i butik" och pågick i går, fredag. Enligt Coop vill dock deras kunder gärna ha mer lokalproducerad mat i butikerna och arbetar därför nu med ett nytt koncept: Mat från regionen.
Från vecka 22 blir det mer närproducerade råvaror i butikshyllorna, ett samarbete mellan Coop och LRF:s medlemmar.
Även LRF visar på flera undersökningar som visar att konsumenterna gärna vill träffa och handla produkter direkt från bonden, helst från den vanliga matvarubutiken och gärna i samband med de övriga inköpen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om