Traktorer med olika redskap står uppradade framför fältet. Några funktionärer håller upp ett snöre som avgränsning för de drygt 100 åskådare som väntar på att få se maskinerna bearbeta jorden.
Genom högtalarna på området hörs Christer Johansson som ropar ut information om olika plogar som testas.
– Näst ut är en delburen maskin. Det är ett fyraxlat redskap som är något dyrare men med längre livslängd. Även denna har en u-formad återpackningsenhet, säger han.
Maskinen kör förbi och välter om jorden. Funktionärerna med snöret går fram och åskådarna följer efter. Flera böjer sig ned för att känna på jorden.
Efteråt berättar Christer Johansson att just dessa demonstrationer brukar dra mycket folk.
– Det är för att det är intressant med stora maskiner. Vi visar även upp en dikningsplog som många vill veta mer om för att få bort större vattenmängder från sina fält, säger han.
På andra sidan mässan står Hanh Huynh, projektledare på Hushållningssällskapet. Hon håller en rundvandring för att visa de grönsaker som går att odla själv i norra Sverige.
– Vi vill inspirera andra att testa nya sätt att lantbruka och att göra saker själv. Vi odlar några egna sötpotatisar i landet, men det flesta är importerade. Här odlar vi våra egna, säger hon.
Flera i publiken uttrycker att de vill se potatisarna. Hanh Huynh gräver lite i jorden och lyfter triumferande upp en potatis till applåder.
– Allt som växer här kommer att säljas i vår obemannade gårdsbutik som öppnar i höst, säger hon.
Ulrika Hedberg har odlat grönsakerna som nu växer i Öjebyn Agro Park.
– Det känns bra, jag vill testa att odla ännu mer, säger hon.
– Jag har varit med och ställt i ordning butiken och fixat betalsystemet i den. Det hela bygger ju på ärlighet men det känns inte som att någon skulle stjäla från en liten butik i Öjebyn, säger Jessica Lindberg näringslivsutvecklare.
I gårdsbutiken säljer Linda Vikgren sina snittblommor hon odlat i Öjebyn.
– Jag hoppas kunna fortsätta att odla och sälja blommor här. Det är svårt att få tag i snittblommor som inte kommer ifrån södra Europa och Afrika. Jag vill erbjuda folk ett lokalt alternativ, säger hon.
– Det är en jättebra butik, så mysig. Det känns bra att köpa lokalproducerat, säger Britta Häggkvist som just handlat i gårdsbutiken.