Åsa Wilén blev sjuk i covid-19 efter att hennes man insjuknat i april.
– Vi hade båda en rejäl influensa med feber, värk, jätteont i halsen, ont i huvudet och snuva, säger Åsa.
Hennes man tillfrisknade och Åsa kände sig också bättre och började om att jobba när hon var symtomfri, förutom den enorma tröttheten som hängde kvar.
Men Åsa återinsjuknade och i samma veva skickade en väninna en artikel till henne.
– När jag började läsa förstod att jag var långt ifrån ensam. Som bibliotekarie är jag van att söka information och jag har läst en del från andra länder, speciellt om långtidssjuka. Jag ser till att hålla mig ajour med hur det ser ut i världen och känner mig frustrerad över Sveriges hållning.
Åsa anser att man i Sverige har varit dåliga på att uppmärksamma att det finns många långtidssjuka i covid-19.
– På presskonferenserna ligger fokus alltid på antalet smittade och döda, men det sägs väldigt lite om alla som fortsätter att vara sjuka.
I början av november gick Åsa upp till heltid på sitt arbete.
– Men det gick inte. Jag rasade fullständigt ihop när jag kom hem, så nu jobbar jag 75 procent.
Förutom bakslaget i sjukdomen riskerar Åsa nu att bli av med sin sjukpenning.
– Men via facket har jag haft möjlighet att anlita en jurist som ska hjälpa mig att inkomma med synpunkter innan beslutet tas. Men regelverket är så strikt att det kommer att vara svårt. Men jag tänker att det finns människor som inte har samma stöd och möjlighet som jag. Om jag driver det här kanske det kan hjälpa någon annan.
I samband med att Åsa nu riskerar att bli av med sin sjukpenning fick hon erbjudande om ett möte med Arbetsförmedlingen, eftersom Försäkringskassan anser att Åsa skulle kunna klara av en annan tjänst på heltid någonstans i Sverige.
– Som det är nu orkar jag precis jobba mina timmar, sedan åker jag direkt hem och lägger mig. Anstränger jag mig det minsta kommer symptomen tillbaka. Jag får feber och ont i halsen och hjärndimman är helt förfärlig. Det känns som ett hån att jag skulle lämna min familj och söka ett jobb i någon annan stad.
Åsa är nu sjukskriven till mitten av januari, med möjlighet att gå upp i tjänstgöringsgrad tidigare om hon orkar.
– Just nu har jag landat i att jag nog måste se det här mer långsiktigt. Jag räknar med att vara tillbaka på 100 procent inom ett halvår.