Kvinna i 30-årsåldern omkom i olyckan

Tre vuxna och två barn fördes till sjukhus efter en svår bilolycka under natten till fredag. En kvinna i 30-årsåldern ådrog sig livshotande skador och avled senare.

Fem personer, tre vuxna och två barn, fick föras till sjukhus efter den svåra trafikolyckan på Norra ringen natten till fredag.

Fem personer, tre vuxna och två barn, fick föras till sjukhus efter den svåra trafikolyckan på Norra ringen natten till fredag.

Foto: Catrin Renlund

Piteå2020-07-10 01:26

Larmet om olyckan kom 00.26 natten mot fredag. Räddningstjänst, polis och flera ambulanser ryckte ut.

– Det var två barn och två vuxna i en bil, och en person i den andra bilen. Allihop har förts till sjukhus med multipla skador, uppgav insatsledare Hans-Erik Pekula vid 03-tiden.

Region Norrbotten meddelade att fyra av de fem vårdades för allvarliga skador och att läget för en av dem, en kvinna i 30-årsåldern, var livshotande. En pojke i tioårsåldern vårdades på intensivvårdsavdelning, liksom ytterligare en kvinna. En flicka, även hon i tioårsåldern, hade flyttats till vårdavdelning. En man med lindriga skador låg på Iva för observation.

På fredagseftermiddagen meddelade polisen att kvinnan som färdades i bilen med barnen avlidit av sina skador.

Alla inblandade är hemmahörande i Piteå.

undefined
Larmet om den svåra olyckan kom 00.26 till SOS. Räddningstjänst, polis och flera ambulanser ryckte ut till olyckan.

Enligt polisen inträffade olyckan när bilen med familjen svängde upp på Norra ringen från E4. Kriminalkommissarie Aron Backman uppger att föraren bröt mot väjningsplikten i korsningen nära Grisberget och blev påkörd i sidan av den andra bilen som kom i hög fart från Djupvikenhållet. Kvinnan i den bilen misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning.

– Det blev en rejäl smäll och bilen med kvinnan voltade också, uppgav Aron Backman på fredagseftermiddagen.

– Det är en mycket tragisk olycka. Vi har ännu inte kunnat prata med de inblandade på grund av skadeläget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!