Kvarlämnade cyklar forslas bort

Cykelparkeringen på busstationen upphör under ombyggnationerna och cyklar som inte hämtas inom en vecka forslas bort av kommunen.

Cykelparkering upphör. Det var fullt på cykelpakeringen när  Piteå kommun märkte upp cyklarna med varningslappar. Om en vecka forslas alla cyklar bort.

Cykelparkering upphör. Det var fullt på cykelpakeringen när Piteå kommun märkte upp cyklarna med varningslappar. Om en vecka forslas alla cyklar bort.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2016-08-02 22:39

Innan Lindbäcks bygg förvandlar busstationsparkeringen till en byggarbetsplats för 110 nya lägenheter ska Piteå kommun bygga om skatebowlen och cykelparkeringen vid Sundsgatan till en tillfällig parkeringsplats.

Under måndagen märkte Piteå kommun alla kvarvarande cyklar med en röd lapp där det framgår att parkeringen upphör och att cykeln kommer att forslas bort den 9 augusti. De cyklar som står kvar om en vecka flyttas till en uppställningsplats i Öjebyn. Om ägaren inte har hört av sig inom tre månader anses cykeln vara övergiven och tillfaller kommunen.

– Vi hoppas att så många cyklar som möjligt är borta från parkeringen det utsatta datumet. Det underlättar både för oss och cyklisterna, säger Frida Pettersson, trafikplanerare på Piteå kommun.

Var cyklisterna ska parkera i framtiden är fortfarande oklart. Kommunen har inte möjliggjort för någon alternativ uppställningsplats.

– Vi har inte hittat någon lösning ännu men vi gör vårt bästa för att hitta det så fort som möjligt, säger Frida Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om