Krögaren som valde Piteå istället för Las Vegas
Han skulle egentligen ha varit på konferens i Las Vegas. Men krögaren Wisam Gharzoul valde Piteå och laddade för PT: s mattest. Tyvärr blev det en miss och hans lyxiga festivalmat betygsattes aldrig.- Självklart blev jag besviken. Vi har varit bäst i test två år i rad och siktade på en tredje seger, säger Gharzoul.
Wisam Gharzouls siktade på en tredje seger i PT:s mattest men betygsattes aldrig. "Verkligen tråkigt. Jag hade sett fram mot ett betyg på min mat och mina kockar har gjort ett jättejobb".
Foto: Markus Tiburzi
Egentligen skulle Gharzoul ha varit på en konferens i Las Vegas från tisdag till torsdag.
- Men jag valde att åka till Piteå. Jag brukar komma hem till stora evenemang.
Stenhård satsning
Wisam Gharzoul är son till Habib Gharzoul som driver restaurang Furuborg och som många år medverkat under PDOL.
- Till årets festival har jag verkligen satsat stenhårt. Jag gick in för att vinna PT:s mattest och ville komponera någonting speciellt, en slags street food a la carte. Min ambition är att förhöja matupplevelsen under PDOL.
Tyvärr gick någonting fel när PT:s lista över festivalköken sammanställdes.
Gharzouls stora tält på Rådhustorget fick aldrig besök av någon matrecensent.
- PT:s mattest är speciellt och väldigt viktigt. Får man högt betyg går försäljningen bra. Blir betyget dåligt kan man packa ihop.
Avgörande test
Wisam Gharzoul vet.
- Vi fick en femma i betyg för två år sedan. Fredag till lunch sa det bara pang. Sedan hade vi kö hela dagen. Det händer att kunder som läst PT:s mattest kommit fram och sagt: "Var det ni som fick bäst i test? Jag vill ha en sån."De vet alltså inte ens vad det är för maträtt de beställer.
Därför var det också med en viss vånda som Gharzoul slog upp PT på fredagsmorgonen.
- Man vågar knappt titta. Så avgörande är testet. Tidigare år har jag dessutom blivit uppringd tidigt på morgonen av folk som velat gratulera. I år var telefonen tyst.
Det berodde, som vi tidigare nämnt, inte på dåligt betyg. Wisam Gharzouls lyxiga Tapas fanns helt enkelt inte med i PT: s test.
- Verkligen tråkigt. Jag hade sett fram mot ett betyg på min mat och mina kockar har gjort ett jättejobb.
Wisam Gharzouls erbjuder verkligen festivalmat de lux. Hans Tapas, som serveras på en boardskiva, består av följande läckerheter: lammfilé med spenat och dadelsallad, grillad scampi (jätteräkor) gazpacho, kycklingrulle med rabarber a la Ceasar, getost med fikon och lagerbladsmarmelad plus salviarisotto.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!