– Där ser du en likadan fisk som Doris i filmen Hitta Nemo – en palettkirurg, säger Mikael Lindberg och pekar mot det hisnande vackra saltvattensakvariumet hemma på Svartudden.
Här finns exklusiva koraller i olika färger tillsammans med lika färgstarka akvariefiskar.
– I princip allt du ser är levande koraller – hårda koraller, stenkoraller, mjuka koraller med bara vävnad och inget skelett och anemoner, ett ryggradslöst djur, säger Mikael Lindberg och öppnar luckan för att ge fiskarna mat – det som bjuds är torkade alger och de så kallade "kirurgerna" förser sig ivrigt.
Fiskarna förser korallerna med näring, men för att korallerna ska trivas behövs rätt salthalt, ph-värde och rätt nivå av hårdhet på vattnet, kalcium och magnesium men framförallt bra saltvatten.
– Allt måste vara stabilt för att korallerna ska må bra och växa.
Mikael menar att han är en riktig nörd när det kommer till koraller och saltvattensakvarium och läser mycket på utländska sidor om unika koraller och fiskar och om någon pest har drabbat korallerna.
Hur började allt det här egentligen?
– Det fanns en butik i Piteå när jag var liten som hette Akvariekällaren, där hängde jag mycket och så en del på Guldfisken också bredvid Kioskpiraten. Där fanns akvarium med fiskar, koraller och sjöhästar bland annat, jag var fascinerad, säger Mikael.
Hans föräldrar hade ett vanligt sötvattensakvarium hemma och intresset växte när han dök och snorklade i Medelhavet.
– När jag fick mitt första jobb och flyttade till Norge 2009 så köpte jag mitt allra första saltvattensakvarium. Men sedan när jag flyttade hem till Sverige igen så fick jag ge bort allt och börja om på nytt (skratt).
Efter att ha haft sin hobby i 15 år har nu Mikael Lindberg tagit klivet och startat eget. Nordic Coral Lab, en ny aktör för saltvattensakvarister i norra Sverige och inriktningen är exklusiva, noggrant utvalda koraller från certifierade odlare och modern teknik.
Målet är att kunna leverera unika koraller som håller högsta standard.
– Det är väldigt nischat, men det finns folk i Norrbotten och Västerbotten som sysslar med saltvattensakvarium och koraller. Vi ska även testa nya salter, mineraler och pumpar och försöka visa hur kul det här är. Det skulle vara roligt om det finns någon som är nära att ta steget till att börja, som vi kan hjälpa att komma igång.
Mikael visar runt i lokalen där mindre koraller är på väg att växa upp och bli större.
– Dom är supersvåra att frakta och det svåra är att få dem hit upp. Det kan ta flera veckor innan man ser om de har klarat sig. Men planen är låta dem växa upp till en moderkoloni som vi sedan kan sälja vidare ifrån, säger han.
För att få korallerna att trivas används den senaste tekniken. Det handlar om avancerad led-belysning och högteknologiska våg- och doseringspumpar.
– Allt sköts via appar på mobilen, säger Mikael och visar bland annat ett system för att hålla rätt ljusnivå i akvariet med morgonljus, eftermiddagsljus och kvällsljus.
Företaget ska även sälja teknik, förbrukningsvaror och akvarium. Mikael har gått en utbildning för att handskas med fiskar och groddjur. Nu väntar han på tillstånd från Länsstyrelsen för att få börja sälja koraller.
Vad är det som är så roligt med det här?
– Främst är det att få se när korallerna växer och trivs. Om man kan få en korall som ser lite dyster ut att komma tillbaka och börja må bra igen. Det bästa är när alla koraller och fiskar mår bra och det är rogivande i systemet.