Barn- och elevombudets kritik av kommunen avser händelser som inträffade för några år sedan och Bo Åström, som är den som ansvarat för kommunens yttrande till Beo, säger att det varit svårt att se exakt vad som hänt.
– Personal har hunnit sluta och det har inte varit bra dokumenterat, konstaterar han.
Kritiken att kränkande behandling inte anmäldes i tid anser han befogad.
– Fem veckor är givetvis alldeles för sent. Vi har varit medvetna om att vi kan bli bättre och mycket har utvecklats sedan dess, både vad gäller kränkningsanmälningar och att dokumentera.
Bo Åström säger att kommunen satsat mycket på att utveckla kompetensen kring hur ärenden ska hanteras på skolorna. Trygghetsgrupper har också inrättats på skolor som inte haft dem tidigare.
– Jag skulle nog säga att mycket har blivit betydligt bättre under de senaste fem åren.
När det gäller resurser har man länge tittat på hur man kan få in fler vuxna i skolan.
– Sedan några år tillbaka jobbar vi med att få in socionomer i skolan med hjälp av statliga bidrag. Idag finns de på alla högstadieskolor och vi fortsätter att bygga ut på de lägre stadierna, berättar Bo Åström som konstaterar att ärendena blivit mer komplexa, med sociala medier och mobiltelefoner.
– Det är jättemånga fritidsärenden som följer med in i skolan och det ställer också krav på andra kompetenser i skolan. Att få in socionomer i skolan är nog det bästa vi gjort, det har betytt mycket.