Mamman menar dock att handläggaren istället valde att fokuserade på en rad irrelevanta fakta som varken stämde eller heller hörde till själva utredningen. Vissa av uppgifterna var rena sakfel. Något hon upplevde som kränkande. Kommunikationen mellan handläggaren och mamman var bristfällig och mamman fick en "chock" då hon för första gången läste utredningen. Hon ville då ändra i den, men fick till svar att det var för sent.
Även länsstyrelsen riktar kritik mot socialtjänsten och menar att det sammantaget starkt kan ifrågasättas om vissa av de ofrågasatta uppgifterna verkligen varit relavanta för utredningen och behövde vara med.
Henry Lundgren, chef för Individ- och familjeomsorgen i Piteå, vill inte kommentera det enskilda fallet, men menar dock generellt att en utredning ändå alltid måste ge en helhetsbild av ett ärende.
Samtidigt menar han att ungdomar under 18 år inte ska bo i egen lägenhet om det inte finns särskilda skäl till detta.
- Det är samtidigt en väldigt svår avvägning, vad ska vara med i en utredning och vad ska inte? Det är just den problematiken vi brottas med när ärendena tenderar att bli allt mer komplicerade.