Anna Olofssons ansökan om att få starta upp en privat förskola i Öjebyn.
Förskolan har en inriktning mot Reggio-Emilia-pedagogiken.
Nya tongångar
Då, i juni motiverade nämndens ordförande Ruth Rahkola avslaget i PT med följande argument."Materialet vi fick in var alldeles för dåligt. Det var mer en allmän beskrivning av vad man gör i en förskola och det fanns inte redogjort för på vilket sätt man ska jobba mot de mål som är fastställda i barn- och utbildningsplanen."
Nu är tongångarna helt annorlunda.
De två kvinnorna bakom ansökan har kompletterat med ytterligare material och utifrån den kvalitetsbedömning som för- och grundskolechefen Elisabeth Fjellström gjort, säger nämnden ja till ansökan.
Inte enhälligt
Verksamheten planeras bedrivas i Margretelunds församlingsgård och tanken är att ta emot 20 barn i åldern 1 till 5 år.Men nämndens beslut var inte enhälligt. S-ledamoten Peter Eriksson reserverade sig redan i arbetsutskottet till förmån för eget yrkande.
Ett väl belyst ärende klubbades också vid onsdagens sammanträde. Det handlar om skolans strukturplan de närmaste åren.
Piteå-Tidningen har i flera artiklar beskrivit det förändringsarbete som väntar och som fram till 2010 ska ha medfört besparingar på i runda siffror, 25 miljoner kronor.
Utan att i detalj beskriva förändringarna, kan än en gång konstateras att utgångspunkten i arbetet har i princip handlat om tre grundstenar.
Utredningsuppdrag
Vad som också är klart är att skolförändringarna i centrala stan inte berörs vid detta tillfälle.Pite C omfattar Christinaskolan, Backen, Norrmalm och Långskataskolan. Ett område med flera hundra elever.
För någon vecka sedan konstaterade ordförande, Ruth Rahkola, att detta arbete är alldeles för omfattande om kommer därför mest sannolikt att läggas ut som ett utredningsuppdrag.
Så blir det också.