- Men det är synd att jag inte kan vara på plats i Piteå för att ta emot utmärkelsen.
Anledningen är att jobbet kallar - när prisutdelningen äger rum på lördag är Karin Burstrand redan tillbaka i den röda tegelkyrkan på rue Mederic, mitt i Paris. Där, i kyrkan som har anor från 1600-talet, har hon arbetat sedan 2002 och är dess första kvinnliga kyrkoherde.
I motiveringen nämns Karin Burstrands arbete för att "alla, oavsett kön, ska göra sin insats sida vid sida". Kvinnligt ledarskap är lika välbehövligt i kyrkan som på andra platser i samhället, tycker hon och för de många svenska flickor som arbetar eller studerar i den franska huvudstaden är Karin mycket betydelsefull.
Naturlig samlingsplats
Till den livliga kyrkan kommer turister, studenter, au-pairer och äldre församlingsmedlemmar som bott i landet många år.- Det är helt enkelt en naturlig samlingsplats för svenskar av alla slag, konstaterar Karin. Och det är det bästa med jobbet - att möta så många olika människor.
Svenska kyrkan i Paris, den enda i norra Frankrike, fyller många funktioner - även Sverigeintresserade fransmän är återkommande besökare. Några av dem sjunger i kören.
På tisdagar och söndagar firas gudstjänst och därutöver är det barngrupper, konserter, konfirmationer och mycket annat som pågår. Ett bibliotek med 4 000 böcker på svenska inryms också i kyrkans lokaler.
Karin Burstrand är född och uppvuxen i Piteå men före utlandsflytten hittades hon i Örnäsets församling i Luleå. När möjligheten till jobb i Paris dök upp tog hon sin man Roland Hortlund och de båda tonårsbarnen med sig till tiomiljonersstaden. De två äldsta barnen blev kvar i Sverige.
Anpassat sig
Familjen bor i kyrkans tjänstebostad och Karin och Roland är arbetskamrater - han är assistent och kyrkans allt-i-allo.Storstadslivet har de allt eftersom anpassat sig till.
- Men det är mycket som är annorlunda här i Frankrike jämfört med hemma, tycker Karin. Det är verkligen intressant att vara invandrare i ett annat land, med nytt språk och allt.