Känd pizzabagare väcker liv i restaurang

Tony Martin, 48, flyttar snett över gatan och öppnar ny restaurangrörelse i gamla nedlagda Valdino.– Det här är en chans som jag drömt om, säger den flinke pizzabagaren.

I över 20 år har Tony Martin jobbat som pizzabagare snett över gatan. Snart öppnar han eget i före detta Valdinos lokaler på Sundsgatan, där bland andra Marlon Altamera får jobb. ”Det här har jag drömt om”, säger Tony Martin.

I över 20 år har Tony Martin jobbat som pizzabagare snett över gatan. Snart öppnar han eget i före detta Valdinos lokaler på Sundsgatan, där bland andra Marlon Altamera får jobb. ”Det här har jag drömt om”, säger Tony Martin.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2014-06-09 20:36

Sedan mars 2012 har näringsstället på Sundsgatan stått tomt och tyst med släckta taklampor och igenbommad entrédörr.

Men bakom papptäckta fönster råder nu febril aktivitet i det fördolda.

Motorn är Tony Martin, erfaren pizzabagare som i dagarna lämnat Pentryt efter drygt 20 år för att starta Lemon Tree bar & restaurang snett mitt emot sin forna arbetsgivare.

Tungt att sluta

– Jo, lite tungt har det varit att sluta. Jag har ju blivit som en familjemedlem men Li har önskat mig lycka till, säger Martin och ler.

För hungrande medborgare kommer utbudet i innerstan framgent att utökas med en koreansk- och indiskinspirerad matsedel.

– Pizza blir det också men i lite annorlunda tappning eftersom gästerna erbjuds att själva plocka ihop sina ingredienser.

Igång med PSG

Dagarna innan avspark för Summer Games sparkar även näringsinrättningen igång.

– Till hösten planerar jag att starta även bardelen ett par kvällar i veckan med fokus på lite äldre publik, förklarar Tony Martin.

Inklusive nye ägaren kommer sex personer att arbeta i rörelsen.

Från Calcutta

Tony Martin kom till Piteå från jättestaden Calcutta i Indien 1992. Att det blev just Piteå var mera en tillfällighet.

– Jag skulle besöka en kamrat på orten, träffade en tjej, fick jobb, skaffade barn och sedan har det rullar på, säger trebarnspappan Tony Martin, just nu engagerad på heltid med att bygga om köket till sin nya egna restaurang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!