Kall spansk tomatsoppa

Piteå2007-07-05 00:00
4 personer

1 gurka

1 zucchini

2 gröna paprikor

10 mogna tomater

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 skivor vitt bröd

3 msk olivolja

2 msk vinäger

2-3 dl kallt vatten

salt och vitpeppar



1. Skala och kärna ur gurkan och zucchinin. Dela paprikorna och ta bort kärnor och fästen. Skålla tomaterna i hett vatten och dra bort skalet. Dela och kärna ur tomaterna. Skala den gula löken och vitlöken. Kantskär det vita brödet. Hacka gurka, paprikor, tomater och gul lök ganska fint.

2. Bryt brödet och lägg i skål. Slå på vatten och låt brödet svälla.

3. Krama ur vattnet efter en stund. Tillsätt i stället vinäger och pressa i vitlök.

4. Vispa ner oljan i brödblandningen. Elvisp är ett bra hjälpmedel. Avsluta med att röra ner alla grönsaker.

5. Finfördela ingredienserna med mixerstav eller kör blandningen i matberedare. Späd med kallt vatten om soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

6. Ställ soppan kallt före servering. Soppan ska vara iskall när den serveras. Att ha isbitar i soppan är helt rätt.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!