Jenny följer sin dröm och flyttar till Spanien

I slutet av maj flyttar Jenny Bihagen till Fuengirola. "Tänk att kunna ge sina barn ett äventyr som gör att de får magiska och utvecklande minnen för livet. Äntligen är det dags!", säger hon.

Balanserar mot ett nytt liv. Om en månad flyttar Jenny Bihagen till Fuengirola i Spanien. "Jag längtar så att jag nästan spricker!", säger hon.

Balanserar mot ett nytt liv. Om en månad flyttar Jenny Bihagen till Fuengirola i Spanien. "Jag längtar så att jag nästan spricker!", säger hon.

Foto: Mari Gustafsson

Piteå2021-04-24 14:00

Allt började med att Jenny Bihagen ville förverkliga sin högsta dröm tillsammans med sin dåvarande man och deras två barn. De skulle testa att bo, gå skola och jobba i Spanien under ett år.

– Planen har ändrats i vissa bitar, men inte i stort. Efter skilsmässan ifjol fortsatte jag att drömma om Spanien och precis som förut var det jag och min dotter som var de mest drivande och sugna.

undefined
"Vi är vana att resa tillsammans och jag är så glad att Isabell är lika peppad som jag på äventyret", säger Jenny.

Jenny och hennes dotter Isabell har precis kommit hem till Piteå efter ett besök i deras blivande bostadsort Fuengirola. Jenny har hittat en lokal där hon ska ha sin massageverksamhet och så har hon träffat sina nya kollegor på tidningen Svenska magasinet.

– Dessutom har vi kollat på lägenheter. Jag har faktiskt reserverat en superfin lägenhet precis vid strandpromenaden med utsikt över havet och palmerna. Det är så härligt att jag dör!

undefined
Vid springturerna efter stranden behöver de inte bära munskydd.

I slutet av maj har hon bokat en enkelbiljett till Spanien. Dottern kommer efter att hon tagit examen.

– Isabell ska börja första året på gymnasiet där till hösten. Eftersom skolan går efter svensk läroplan har hon möjlighet att fortsätta andra året i Sverige om hon vill. Vi har gjort årliga mor och dotter-resor under lång tid och haft mycket mysig kvalitetstid ihop. Så vi är vana med utlandsvistelser, bara hon och jag. Och jag är verkligen superglad att hon är med mig i det här! Vi är lika peppade båda två.

Jenny har själv varit med om en flytt som barn. När hon var sju år lämnade hennes familj Svappavara för att bosätta sig i Piteå.

– Mina föräldrar drog iväg med mig från min barndomsidyll där jag just hade börjat första klass, så jag har själv varit med om ett stort och ofrivilligt uppbrott. Men jag har också fått uppleva det härliga i att få ett nytt hem och hitta nya vänner samt känt hur roligt och spännande det är att börja i en ny skola, i en ny stad. Man får bra självförtroende när man klarar av saker som först verkar läskiga.

undefined
Bilden tog Jenny nyligen vid besöket i Fuengirola. Nu längtar hon till nästa resa, med enkelbiljett, går.

Sonen Eddie har valt att stanna kvar i Piteå med sin pappa.

– Han kommer till oss på skolloven och jag har tänkt flyga till Sverige så mycket jag kan. I framtiden finns möjligheten att han också kan börja Svenska skolan i Fuengirola, men vi får se. Jag har i alla fall världens bästa ex-man och vi hjälps åt och kommer jättebra överens.

Jenny berättar att hon länge drömt om att slå ner bopålarna i ett annat land.

– Tänk att kunna ge det till sina barn – äventyret som gör att de får magiska och utvecklande minnen för livet. Det är värt att testa. Blir det bara en kort stund så har man i alla fall fått pröva sina vingar. Det är aldrig ett misslyckande att testa och sedan bestämma sig för att flytta tillbaka. Det är mer ett misslyckande om man aldrig vågar följa sina drömmar.

undefined
"Tänk att kunna ge det till sina barn – äventyret som gör att de får magiska och utvecklande minnen för livet. Det är värt att testa. Blir det bara en kort stund så har man i alla fall fått pröva sina vingar", säger Jenny.

Att det nya hemlandet skulle bli just Spanien har länge varit självklart.

– Jag älskar allt med Spanien. Maten, musiken, folket, naturen, vädret, språket, livsstilen och shoppingen. Jag har velat bli en del av det här livet så länge och min själ har befunnit sig i landet många år. Det känns underbart att min fysiska kropp äntligen ska få göra själen sällskap.

Tillsammans med barnen har Jenny sett många avsnitt av tv-programmet "A place in the sun" där människor letar boende utomlands.

– Och nu är det snart dags för oss att åka till vår egen plats i solen. Jag längtar så att jag nästan spricker!

Jenny Bihagen

Ålder: 44 år.

Gör: Driver Jennys massage, skriver för Svenska magasinet i Fuengirola och bloggar på svenskamagasinet.es.

Familj: Isabell, 15 år, och Eddie, 10 år.

Kommer från: Svappavara.

Favoritord på spanska: Amistad (vänskap).

Längtar mest efter: Att morgonjogga till soluppgången vid stranden.

Kommer att sakna från Sverige: Släkt och vänner.

Det är jag nyfiken på: Hur vardagen ska bli i Spanien, vilka människor jag ska få lära känna och vilka lärdomar jag får ta med mig och bygga nya drömmar av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!