Järnspisen satsar på hybridbutik: "Vi blir mer flexibla"

I morgon, fredag, är det premiäröppning i de nya lokalerna där Järnspisens matbord ska husera. "Det ger oss möjlighet att utveckla matproduktionen", säger Cecilia Lindström.

Cecilia och Daniel Lindström är taggade på att öppna hybridbutik och vill utveckla sin verksamhet ännu mer. "Först och främst inom catering som vi redan är starka i", säger Cecilia.

Cecilia och Daniel Lindström är taggade på att öppna hybridbutik och vill utveckla sin verksamhet ännu mer. "Först och främst inom catering som vi redan är starka i", säger Cecilia.

Foto: Carolina Bengtsson

Piteå2024-05-23 18:00

Den nya lokalen på Hammarvägen i Öjebyn ägs av Piteå näringsfastigheter och hyrs i första hand av Järnspisens samarbetspartner Viltpoolen.

– Det var egentligen en förfrågan från Viltpoolen som avgjorde att det blev den här lokalen i stället för att stanna på Uddmansgatan, säger Cecilia Lindström som driver företaget ihop med Daniel Lindström.

undefined
Under torsdagen fixade man med de sista förberedelserna inför öppningen.

Lokalytan i sig är nästan lika stor, men butiksytan har krympt en aning för att ge mer plats åt köket. Redan i dag är Järnspisen etablerade som cateringfirma, men det är en gren ägarna vill utveckla ännu mer. Därför kommer nya butiken bli en hybridbutik där man under ordinarie öppettider kan logga in med bank-id.

– Våra kunder handlar mest på helgerna och hybridbutiken gör oss mer flexibla. Är vi på plats kommer vi såklart vara i butiken men alternativet finns när vi behöver ägna oss åt annat under ordinarie öppettider. Vi testar oss fram lite, säger Cecilia Lindström.

undefined
Arbetsmiljön har varit en viktig parameter i valet av lokal. På Uddmansgatan hade de exempelvis kylrum i källaren, nu kommer man i stället att ha allting på ett plan.

Flytten från centrum hoppas de ska tilltala framför allt deras bilburna kunder.

– Vår största kundgrupp är de som köper matpåsar och den verksamheten går ju ut på att man hämtar påsen och sedan drar man. Nu blir flödet bättre, säger Daniel Lindström.

Han säger att flytten kom sig naturligt eftersom hyreskontraktet i Småstaden löpte ut. Det sammanvägt med arbetsmiljö, parkering och hybridbutik var avgörande för att välja lokalen i Öjebyn.

– Den liknar de tidigare lokalerna, men nu har vi allting på ett plan och inte kylrum i källaren, säger Daniel Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!