Järnspisen lägger ned restaurangen

Järnspisen lämnar lokalen för att öppna en större delikatessbutik i centrum. Tre nya entreprenörer tar över restaurangen i gamla bryggeriet.

Ny restaurang. Tre entreprenörer startar en ny restaurang i gamla bryggeriet när Cecilia och Daniel Lindström satsar på delikatessbutiken i nya lokaler. ”Det blir ett lyft för Piteå”, säger Daniel Lindström som äger Järnspisen med hustrun Cecilia Lindström.

Ny restaurang. Tre entreprenörer startar en ny restaurang i gamla bryggeriet när Cecilia och Daniel Lindström satsar på delikatessbutiken i nya lokaler. ”Det blir ett lyft för Piteå”, säger Daniel Lindström som äger Järnspisen med hustrun Cecilia Lindström.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2016-03-22 18:53

Det är fem år sedan Cecilia och Daniel Lindström öppnade Järnspisen i Bryggargatans tidigare lokaler.

– Vi började med en gourmetrestaurang som vi ändrade om ganska snabbt. Det fungerade inte och det gjorde det säkert inte för tidigare ägare heller. I fyra år har vi drivit restaurangen som ett brasseri med en Piteåinspirerad meny. Samtidigt har vi haft en delikatessbutik som blivit allt mer populär, säger Cecilia Lindström.

Nu har ägarparet bestämt sig för att lägga ned restaurangverksamheten och istället fokusera på delikatessbutiken. Den öppnar i nya lokaler närmare centrum.

– Vi kommer starta en delikatessbutik med ost och chark. Vi kommer även att jobba med de lokala bönderna för att bli en samlingsplats för deras kött och grödor, säger Daniel Lindström.

Enligt honom har intresset för lokala produkter ökat och bönderna har själva efterfrågat en gårdsbutik.

– Utbudet kommer att variera från vecka till vecka. Det är också lite av charmen med det, säger Daniel Lindström.

Den nya butiken kommer också att inrymma ett kök – men det blir ingen matservering.

– Det blir mer som en matstudio där vi kan tillverka våra egna produkter till butiken. Vi kommer även att fortsätta med catering, matkurser och provningar, säger Daniel Lindström.

Järnspisen stänger restaurangen på torsdag den 24 mars och den nya butiken öppnar under försommaren. Ägarna vill inte avslöja vilken lokal som är aktuell.

– Det blir en central plats, men vi kommer att gå ut med detaljerna senare, säger Daniel Lindström.

Restaurangen i gamla bryggeriet kommer inte att stå tom länge. Daniel Lindström berättar att tre entreprenörer är redo att öppna ett nytt restaurangkoncept någon gång i maj.

– Jag kan inte säga vilka de är. De får själva gå ut med den informationen när de känner sig redo, säger Daniel Lindström.

Järnspisen tar med sig sitt varumärke och den nya krögartrion ska driva restaurangen under nytt koncept med ett eget bolag.

– Det känns jättebra. Det är duktiga entreprenörer. Det blir ett lyft för Piteå att få in mer delikatessmat i stan och en ny restaurang här. Snart öppnar även en ny restaurang i hotellet. Matkulturen förbättras hela tiden, säger Daniel Lindström.

Vet ni vilken typ av restaurang det blir i era gamla lokaler?

– Det de har pratat om är svenskt och lokalt, ungefär den nischen vi har kört. Vi valde att sälja till personer som håller samma nivå, annars hade vi inte tagit det här steget, säger Cecilia Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!