Jag äter gärna både pitepalt och blodpalt
Som nyinflyttad skåning till Piteå blev jag först glad när jag började läsa men strax lite konfunderad och något irriterad. Visst jag håller med, båda landskapen har sin tjusning och är vackra var och en på sitt sätt. Och visst är det så att på stora nationella fester så är det mycket av mat från de båda landskapen som syns och avsmakas på matbordet.
Så långt allt gott med Elsy-Britts inlägg, men sen började gnället. Hon vill inte bli kallad norrlänning/norrländska men vilket trams. Det finns väl ingen som kallar norrlänningar norrbottningar/norrbottniskor? Och visst ingår det rå potatis i blodpalt också eller är jag fel informerad? Sedan undrar jag om hon har lite hybris när det gäller paltkokning, men det är en annan historia. Kanske skulle hon ha skrivit två historier och inte slagit samman dem till en.
Nåväl, jag trivs och äter gärna både pitepalt och blodpalt, båda gjorda på rå potatis och tänker fortsätta kalla invånarna i Norrland för norrlänningar. Jag hoppas att ni som besöker Skåne njuter av den vackra naturen och fantastiska landskapet och blir lika välkomnade där som jag blivit här.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!